中大幅灌水,討論,貼圖,器材報價區。

討論各類玩意硬件,敗家心得,定力少D,唔好入黎

版主: kiev, mickey_mouse

Re: 中大幅灌水,討論,貼圖區。

文章OldCake » 2004-04-22, 09:25

cco 寫:
OldCake 寫:尋晚睇左好多中大底作品.....................由135 至 8X10 都有

用 PROJECTOR 睇師奶...............無野講..........大D係著數D........ :wink:

老餅,你用那只PROJECTOR 睇師奶,需不需要換部好o的 :?: :?: 有得試呀 :twisted: :twisted:

cco..............我係睇D大師兄示範.............人家用的都是好野黎的...........下次帶埋你去.........好唔好..........嘿嘿......... :twisted:
D80 真係機動性强
百尺竿頭仍需進、錦上何妨再添花
拍靚的照片取悅眼晴,拍好的照片觸動心靈........^o^
老餅和餅嫂相簿
頭像
OldCake
掌櫃
掌櫃

文章cco » 2004-04-22, 09:31

OldCake 寫:
cco 寫:
OldCake 寫:尋晚睇左好多中大底作品.....................由135 至 8X10 都有

用 PROJECTOR 睇師奶...............無野講..........大D係著數D........ :wink:

老餅,你用那只PROJECTOR 睇師奶,需不需要換部好o的 :?: :?: 有得試呀 :twisted: :twisted:

cco..............我係睇D大師兄示範.............人家用的都是好野黎的...........下次帶埋你去.........好唔好..........嘿嘿......... :twisted:

好呀! 到時PM我。

不好看小我們的PROJECTOR,都是o堅野黎的,提供埋個 "大hall" 給你慢慢看。嘿嘿 :twisted: :twisted: :evil:
最後由 cco 於 2004-04-22, 11:41 編輯,總共編輯了 1 次。
頭像
cco
員外
員外

文章香港至NET超人 » 2004-04-22, 09:39

大hall用咩screen? 有冇防淨電及經常除塵? 仲有就係要抗UV呀...
好刀都要有好套, 個套漬水柄刀都生鏽....
我的腳架蝦兵蟹將, 輕輕鬆鬆廿年良伴:
G炭5+G5板, SLIK PRO4, M074+G5板, CT3371+G3板, G1227+M438, C297+G1270M, V640+PH273;
C127+G1板, 614CF+R25BH, TILTALL JUNIOR, M390套, M728套, 444SPOT套, 笨仔鴨腳, FLATBOY;
仲有後備: CAMBO BALL, FOBA MINI, G1270, G0板, M128, V51Q.........
頭像
香港至NET超人
企堂
企堂

文章philip » 2004-04-22, 10:48

其實120可以用乜野projector???
頭像
philip
客官
客官

文章Eery » 2004-04-22, 12:34

philip 寫:其實120可以用乜野projector???

simpiest, enlarger?
知足而知不足 有為而有不為
頭像
Eery
員外
員外

文章philip » 2004-04-22, 13:31

Eery 寫:
philip 寫:其實120可以用乜野projector???

Oh, actually I am asking for what brands do manufactor enlarger for 120 slide, because i haven't seen any 120 enlarger on market :wink:

Oh, i am sorry
i should say Projector instead of enlarger
最後由 philip 於 2004-04-23, 00:09 編輯,總共編輯了 1 次。
頭像
philip
客官
客官

文章我是菜鳥 » 2004-04-22, 14:45

i use color enlarger & APO lens do my b/w enlarge work :lol:
圖檔
頭像
我是菜鳥
員外
員外

文章Cloudy » 2004-04-22, 14:46

philip 寫:
Eery 寫:

Oh, actually I am asking for what brands do manufactor enlarger for 120 slide, because i haven't seen any 120 enlarger on market :wink:

120 Enlarger? Durst, Omega, Besler ......
Cloudy
員外
員外

文章yick » 2004-04-22, 15:02

OldCake 寫:
yick 寫:
入左 645 la :oops:

雞...............造乜入部大135......... :twisted:

影人645靈活D..........:D

快D整多部唔好要個6字.................... :twisted:

大老細~ :twisted:
果日睇完人地影人像 studio photo--> Rollei...
奶哂野~~645 好靚仔....

135 完全俾唔到我.......

入左P 記啦....個價抵到....要爆粗果隻.......

老餅有一次係東英同我講~~~
"阿雞, 唔好擺錢係 135度啦..."
我120%認同

今次一支L lens 價錢..買到.....平過小小白
仲連 150mm 頂級人像鏡 tim.........

呢穫真係大檸樂~~ :twisted: :twisted:

anyway, 我想講
老餅好鬼毒, 平時睇post同佢吹水都殺人於無形
頭像
yick
員外
員外

文章香港至NET超人 » 2004-04-22, 15:12

咁枝150/3.5又未算頂級, 枝AF150/2.8好D喎....
至於人像, 買PENTAX係一個重大錯誤, 梗係買蝦仔啦, 遲O下睇多D你就明, 光學表現係有唔同, 笨仔影麻豆冇咁靚女!
我的腳架蝦兵蟹將, 輕輕鬆鬆廿年良伴:
G炭5+G5板, SLIK PRO4, M074+G5板, CT3371+G3板, G1227+M438, C297+G1270M, V640+PH273;
C127+G1板, 614CF+R25BH, TILTALL JUNIOR, M390套, M728套, 444SPOT套, 笨仔鴨腳, FLATBOY;
仲有後備: CAMBO BALL, FOBA MINI, G1270, G0板, M128, V51Q.........
頭像
香港至NET超人
企堂
企堂

文章yick » 2004-04-22, 15:34

香港至NET超人 寫:咁枝150/3.5又未算頂級, 枝AF150/2.8好D喎....
至於人像, 買PENTAX係一個重大錯誤, 梗係買蝦仔啦, 遲O下睇多D你就明, 光學表現係有唔同, 笨仔影麻豆冇咁靚女!

老超..
3 差幾野 ja.....
頭像
yick
員外
員外

文章我是菜鳥 » 2004-04-22, 15:34

影人就緊係C645啦,駛唔駛我帶D contax club album 2003/4你昅? :lol:
圖檔
頭像
我是菜鳥
員外
員外

文章yick » 2004-04-22, 15:38

我是菜鳥 寫:影人就緊係C645啦,駛唔駛我帶D contax club album 2003/4你昅? :lol:

唔使...

Rollei the best..... :twisted:
頭像
yick
員外
員外

文章hiker » 2004-04-22, 15:38

yick 寫:
香港至NET超人 寫:咁枝150/3.5又未算頂級, 枝AF150/2.8好D喎....

老超..

哈..哈...買之前來呢度行一圈好D o架... :twisted:
人為善,福雖未至,禍已遠離.
人為惡,禍雖未至,福已遠離
頭像
hiker
企堂
企堂

文章yick » 2004-04-22, 15:42

hiker 寫:
yick 寫:

老超..

哈..哈...買之前來呢度行一圈好D o架... :twisted:

Rollei 6008 + 40mm 係我既目標 :twisted: :twisted:
頭像
yick
員外
員外

上一頁下一頁

回到 魔鬼敗家

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員