中大幅灌水,討論,貼圖,器材報價區。

討論各類玩意硬件,敗家心得,定力少D,唔好入黎

版主: kiev, mickey_mouse

Re: 中大幅灌水,討論,貼圖區。

文章kiev » 2004-04-21, 20:58

Eery 寫:Cameras, back to the very basic

http://www.zeroimage.com/web2003/EntryPage/entryFrameset.htm

:D :D :D

pinhole 層次更高呀!

當光圈去到 1XX 咁你話用幾多秒曝光?
頭像
kiev
小二
小二

文章kiev » 2004-04-21, 21:02

香港至NET超人 寫:唔係呀話, 45pinhole話都冇咁影, 係爭個雷射開孔既pinhole片o者....

老超真係高高高高手 ! 我呢 D 小輩真係得閑要跟你咩下腳架 ~~~~~~~ :twisted: :twisted: :twisted:
頭像
kiev
小二
小二

文章Eery » 2004-04-21, 21:14

香港至NET超人 寫:唔係呀話, 45pinhole話都冇咁影, 係爭個雷射開孔既pinhole片o者....

support Hong Kong goods ma :twisted: :twisted: :twisted:

Zero Image Company is a pinhole camera manufacturer, professional design and production house located in Hong Kong.

:P :P :P
知足而知不足 有為而有不為
頭像
Eery
員外
員外

文章yick » 2004-04-21, 22:00

老餅
我奶左野啦~
呢穫真係 :twisted:
頭像
yick
員外
員外

文章香港至NET超人 » 2004-04-21, 22:03

kiev 寫:

老超真係高高高高手 ! 我呢 D 小輩真係得閑要跟你咩下腳架 ~~~~~~~ :twisted: :twisted: :twisted:

唔係我高, 係老外一早搞到, 鄉講人抱著打龍心態, 一d都唔科學....
http://www.pinholesolutions.co.uk/camera_kits.htm

我唔係唔想支持鄉講貨, 不過呢d得個外在美既唔係好o岩我,
而外在美中又冇講用咩木, 買庫壽板都講幾層上漆, 尤其咁既
o野要幾千大元一個, 搵人做一個酸枝再送一個花梨都仲得.
最後, 果個水皮珠再見啦, 有橫度冇直倒, 買粒toyoview既使
幾錢呀! :evil:
最後由 香港至NET超人 於 2004-04-21, 22:34 編輯,總共編輯了 1 次。
我的腳架蝦兵蟹將, 輕輕鬆鬆廿年良伴:
G炭5+G5板, SLIK PRO4, M074+G5板, CT3371+G3板, G1227+M438, C297+G1270M, V640+PH273;
C127+G1板, 614CF+R25BH, TILTALL JUNIOR, M390套, M728套, 444SPOT套, 笨仔鴨腳, FLATBOY;
仲有後備: CAMBO BALL, FOBA MINI, G1270, G0板, M128, V51Q.........
頭像
香港至NET超人
企堂
企堂

文章kiev » 2004-04-21, 22:22

老超!我係知到點解要用 laser 開孔架,所以我先至話你高。 :D

不過壽板呢個 point 我頭先已相講.............. 不過講唔出! :mrgreen:
頭像
kiev
小二
小二

文章香港至NET超人 » 2004-04-21, 22:35

yick 寫:老餅
我奶左野啦~

冇事, 135太細啦.... :twisted:
G炭5+G5板, SLIK PRO4, M074+G5板, CT3371+G3板, G1227+M438, C297+G1270M, V640+PH273;
C127+G1板, 614CF+R25BH, TILTALL JUNIOR, M390套, M728套, 444SPOT套, 笨仔鴨腳, FLATBOY;
仲有後備: CAMBO BALL, FOBA MINI, G1270, G0板, M128, V51Q.........
頭像
香港至NET超人
企堂
企堂

文章香港至NET超人 » 2004-04-21, 22:43

kiev 寫:老超!我係知到點解要用 laser 開孔架,所以我先至話你高。 :D

不過壽板呢個 point 我頭先已相講.............. 不過講唔出! :mrgreen:

唔一定要laser開孔, 不過冇laser開孔又點會滑, 又點會準.....
仲有, 好多老外已經唔止玩單孔pinhole啦.....
手功一流而設計九流, 係好多中國產品既通病!
真係堅o野, 香港唯一相機設計之實, 無他了, 一部真係可以上山下海
既612, 仲有shift, horseman都要行開....
頭像
香港至NET超人
企堂
企堂

文章yick » 2004-04-21, 22:47

香港至NET超人 寫:
我奶左野啦~

冇事, 135太細啦.... :twisted:

個價真係....掂到 :twisted: :twisted: :twisted:
頭像
yick
員外
員外

文章yick » 2004-04-21, 22:48

香港至NET超人 寫:
kiev 寫:老超!我係知到點解要用 laser 開孔架,所以我先至話你高。 :D

唔一定要laser開孔, 不過冇laser開孔又點會滑, 又點會準.....
真係堅o野, 香港唯一相機設計之實, 無他了, 一部真係可以上山下海
既612, 仲有shift, horseman都要行開....

老超
我係好友見到有部大陸既 612 and 69

掂唔掂??
頭像
yick
員外
員外

文章香港至NET超人 » 2004-04-21, 22:55

yick 寫:老超

掂唔掂??

星期五去睇o下....
如果星期日飲完tea冇人影相, 或者天氣麻麻, 我會上廣州吸毒...
617始終都要買個來旁身.... :twisted:
頭像
香港至NET超人
企堂
企堂

文章我是菜鳥 » 2004-04-21, 23:43

香港至NET超人 寫:
yick 寫:老超

掂唔掂??

星期五去睇o下....
如果星期日飲完tea冇人影相, 或者天氣麻麻, 我會上廣州吸毒...
617始終都要買個來旁身.... :twisted:

星期日飲完tea<=== :?:
圖檔
頭像
我是菜鳥
員外
員外

文章cco » 2004-04-22, 00:06

我奶左野啦~

雞爺:

己經飲"奶" o卡?

"奶" o卡都滿足不到你?

快傳老餅來解毒! :twisted: :twisted:
最後由 cco 於 2004-04-22, 00:13 編輯,總共編輯了 1 次。
頭像
cco
員外
員外

文章cco » 2004-04-22, 00:12

yick 寫:
香港至NET超人 寫:

老超

掂唔掂??

雞爺:

要玩就玩617 , 一槍打死 " xxx plan "。

幾時進身45行列呀! 老餅有幾部45等你收。
最後由 cco 於 2004-04-22, 00:15 編輯,總共編輯了 1 次。
頭像
cco
員外
員外

文章kiev » 2004-04-22, 00:13

好友果部大陸 612.................都睇唔清係乜牌子?仲要賣成四亳幾子 :dead :dead :dead
最後由 kiev 於 2004-04-22, 00:24 編輯,總共編輯了 1 次。
頭像
kiev
小二
小二

上一頁下一頁

回到 魔鬼敗家

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員