中大幅灌水,討論,貼圖,器材報價區。

討論各類玩意硬件,敗家心得,定力少D,唔好入黎

版主: kiev, mickey_mouse

Re: 中大幅灌水,討論,貼圖區。

文章cco » 2004-04-22, 00:17

我是菜鳥 寫:
香港至NET超人 寫:
yick 寫:老超
我係好友見到有部大陸既 612 and 69

掂唔掂??

星期五去睇o下....
如果星期日飲完tea冇人影相, 或者天氣麻麻, 我會上廣州吸毒...
617始終都要買個來旁身.... :twisted:

星期日飲完tea<=== :?:

廣州那邊開到夜晚八九點,無需擔心。 :lol: :lol:
頭像
cco
員外
員外

文章yick » 2004-04-22, 01:38

cco 寫:
yick 寫:老餅
我奶左野啦~
呢穫真係 :twisted:

雞爺:

己經飲"奶" o卡?

"奶" o卡都滿足不到你?

快傳老餅來解毒! :twisted: :twisted:

入左 645 la :oops:
頭像
yick
員外
員外

文章yick » 2004-04-22, 01:39

cco 寫:
yick 寫:
香港至NET超人 寫:
kiev 寫:老超!我係知到點解要用 laser 開孔架,所以我先至話你高。 :D

不過壽板呢個 point 我頭先已相講.............. 不過講唔出! :mrgreen:

唔一定要laser開孔, 不過冇laser開孔又點會滑, 又點會準.....
仲有, 好多老外已經唔止玩單孔pinhole啦.....
手功一流而設計九流, 係好多中國產品既通病!
真係堅o野, 香港唯一相機設計之實, 無他了, 一部真係可以上山下海
既612, 仲有shift, horseman都要行開....

老超

掂唔掂??

雞爺:

要玩就玩617 , 一槍打死 " xxx plan "。

幾時進身45行列呀! 老餅有幾部45等你收。

你講野口吻咁似我既~
我兄弟? :twisted: :twisted: :twisted:

45鬼咁重~
Toyo AX 都諗下可以 :twisted:
頭像
yick
員外
員外

文章yick » 2004-04-22, 01:47

kiev 寫:好友果部大陸 612.................都睇唔清係乜牌子?仲要賣成四亳幾子 :dead :dead :dead

$4500

以我把口
講到$3800都唔難

(小弟試過殺過價係呢間野...平左差幾野......) :twisted: :twisted:
頭像
yick
員外
員外

文章cco » 2004-04-22, 08:03

yick 寫:
cco 寫:
yick 寫:老餅
我奶左野啦~
呢穫真係 :twisted:

雞爺:

己經飲"奶" o卡?

"奶" o卡都滿足不到你?

快傳老餅來解毒! :twisted: :twisted:

入了那個黑社會
:?: pentax or contax or fuji ??
頭像
cco
員外
員外

文章cco » 2004-04-22, 08:06

yick 寫:
cco 寫:
yick 寫:
香港至NET超人 寫:
kiev 寫:老超!我係知到點解要用 laser 開孔架,所以我先至話你高。 :D

不過壽板呢個 point 我頭先已相講.............. 不過講唔出! :mrgreen:

唔一定要laser開孔, 不過冇laser開孔又點會滑, 又點會準.....
仲有, 好多老外已經唔止玩單孔pinhole啦.....
手功一流而設計九流, 係好多中國產品既通病!
真係堅o野, 香港唯一相機設計之實, 無他了, 一部真係可以上山下海
既612, 仲有shift, horseman都要行開....

老超

掂唔掂??

雞爺:

要玩就玩617 , 一槍打死 " xxx plan "。

幾時進身45行列呀! 老餅有幾部45等你收。

你講野口吻咁似我既~
我兄弟? :twisted: :twisted: :twisted:

45鬼咁重~

想輕
TOYO 45CF 仲輕,不過用料 :?: :?:
頭像
cco
員外
員外

文章cco » 2004-04-22, 08:19

yick 寫:
kiev 寫:好友果部大陸 612.................都睇唔清係乜牌子?仲要賣成四亳幾子 :dead :dead :dead

$4500

以我把口
講到$3800都唔難

(小弟試過殺過價係呢間野...平左差幾野......) :twisted: :twisted:

雞爺:
大陸 612有沒圖呀 :?:
http://www.cameraunion.net/exchange/showexchange.php?ex_threadid=23963 :?: :?:

你還要計埋買鏡和背的錢。
最後由 cco 於 2004-04-22, 08:24 編輯,總共編輯了 2 次。
頭像
cco
員外
員外

文章Eery » 2004-04-22, 08:21

而外在美中又冇講用咩木, 買庫壽板都講幾層上漆,

有講架

All our cameras are made of selected high-quality teak wood. More than 15 layers of coating is applied by hand to each camera, to insure maximum protection of the wood

but really no laser......
知足而知不足 有為而有不為
頭像
Eery
員外
員外

文章香港至NET超人 » 2004-04-22, 08:54

yick 寫:
你講野口吻咁似我既~

45鬼咁重~

輕巧既, horseman 45HD吧. :twisted: X999
我的腳架蝦兵蟹將, 輕輕鬆鬆廿年良伴:
G炭5+G5板, SLIK PRO4, M074+G5板, CT3371+G3板, G1227+M438, C297+G1270M, V640+PH273;
C127+G1板, 614CF+R25BH, TILTALL JUNIOR, M390套, M728套, 444SPOT套, 笨仔鴨腳, FLATBOY;
仲有後備: CAMBO BALL, FOBA MINI, G1270, G0板, M128, V51Q.........
頭像
香港至NET超人
企堂
企堂

文章philip » 2004-04-22, 08:57

香港老餅家 成為左45既毒海 :twisted:
頭像
philip
客官
客官

文章OldCake » 2004-04-22, 08:58

yick 寫:

雞...............造乜入部大135......... :twisted:

影人645靈活D..........:D

快D整多部唔好要個6字.................... :twisted:
D80 真係機動性强
百尺竿頭仍需進、錦上何妨再添花
拍靚的照片取悅眼晴,拍好的照片觸動心靈........^o^
老餅和餅嫂相簿
頭像
OldCake
掌櫃
掌櫃

文章cco » 2004-04-22, 09:03

philip 寫:香港老餅家 成為左45既毒海 :twisted:

走入大幅,都想收成 "正果"。

賞圖 :twisted: :twisted:

黑白大幅作品
http://www.edelmangallery.com/kennaR.htm
頭像
cco
員外
員外

文章OldCake » 2004-04-22, 09:08

尋晚睇左好多中大底作品.....................由135 至 8X10 都有

用 PROJECTOR 睇師奶...............無野講..........大D係著數D........ :wink:
D80 真係機動性强
百尺竿頭仍需進、錦上何妨再添花
拍靚的照片取悅眼晴,拍好的照片觸動心靈........^o^
老餅和餅嫂相簿
頭像
OldCake
掌櫃
掌櫃

文章香港至NET超人 » 2004-04-22, 09:16

光學表現就大底著數, 拍攝容易情度就底愈大愈輸.
最重要係大底接近定點拍攝, 拍攝數量又明顯少過細底.
唔同工具唔同用途, 影到就係影到, 影唔到就係影唔到,
工具為做到一件事而設, 牛刀少試冇問題, 牛刀割草就
唔妥!
最後由 香港至NET超人 於 2004-04-22, 09:37 編輯,總共編輯了 1 次。
我的腳架蝦兵蟹將, 輕輕鬆鬆廿年良伴:
G炭5+G5板, SLIK PRO4, M074+G5板, CT3371+G3板, G1227+M438, C297+G1270M, V640+PH273;
C127+G1板, 614CF+R25BH, TILTALL JUNIOR, M390套, M728套, 444SPOT套, 笨仔鴨腳, FLATBOY;
仲有後備: CAMBO BALL, FOBA MINI, G1270, G0板, M128, V51Q.........
頭像
香港至NET超人
企堂
企堂

文章cco » 2004-04-22, 09:20

OldCake 寫:尋晚睇左好多中大底作品.....................由135 至 8X10 都有

用 PROJECTOR 睇師奶...............無野講..........大D係著數D........ :wink:

老餅,你用那只PROJECTOR 睇師奶,需不需要換部好o的 :?: :?: 有得試呀 :twisted: :twisted:
頭像
cco
員外
員外

上一頁下一頁

回到 魔鬼敗家

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員