撞到舊朋友介紹

入門必到,老餅家站務通告,大家記得黎睇下,有乜意見,投訴都傾下丫

Re: 撞到舊朋友介紹

文章eddy777hk9999 » 2009-03-31, 00:40

Peter LO 寫:
eddy777hk9999 寫:其實你地行山會帶咩機去影風景架? :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

你不如問上次某餅友結婚,個官方攝影師係比D咩嚇傻既仲好啦。 :lol:

而家d緍紗公司.............. :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

你地d師父一出手!佢地好話用啦!機都未見過啦! :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
頭像
eddy777hk9999
員外
員外

文章eddy777hk9999 » 2009-03-31, 00:41

SpringHo 寫:饼爷,等出几次聚会再赫人!甘快新饼友会缩沙的 :D
讲笑! :D
我这个新饼友欢迎新饼友!Haha!

咁又唔會!師兄放心! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

thx!!!
頭像
員外
員外

文章GreenLover » 2009-03-31, 01:46

Peter LO 寫:
eddy777hk9999 寫:其實你地行山會帶咩機去影風景架? :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

你不如問上次某餅友結婚,個官方攝影師係比D咩嚇傻既仲好啦。 :lol:

係唔係個新娘呀 :mrgreen:
頭像
GreenLover
員外
員外

文章eddy777hk9999 » 2009-04-07, 08:45

GREEN LOVER 借左部 645比我

我自己結果買左 部 m645 super

同埋唔小心買左部 pentacon six..........

p6未試!

p645試左一筒

m645試左兩筒.........

想問下咁多師兄......我全部都係用負片影的........

哂4R OK.........但SCAN出泥D FILE唔得呀!微粒差到我唔敢POST呀

我去天X沖同SCAN的 ........唔貴同近我......我去COLOER SIX問過........佢要$25......SCAN一格呀.....所以無試

咁其實係影O既問題?SCAN O既問題?定係貴SCAN先得?
頭像
員外
員外

文章eddy777hk9999 » 2009-04-07, 08:52

同埋有個好笨的問題!

部P645因為係自動過片就冇問題.........

但部M645我唔LIKE手抦所要冇買!但係兩筒菲林都係只影到六至七張!次次開頭果D都變左空白!想問下有冇師兄可以教下

我個手勢應該係點? :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
頭像
員外
員外

文章GreenLover » 2009-04-08, 15:12

.
最後由 GreenLover 於 2009-04-08, 16:15 編輯,總共編輯了 1 次。
頭像
GreenLover
員外
員外

文章GreenLover » 2009-04-08, 16:15

eddy777hk9999 寫:同埋有個好笨的問題!

部P645因為係自動過片就冇問題.........

但部M645我唔LIKE手抦所要冇買!但係兩筒菲林都係只影到六至七張!次次開頭果D都變左空白!想問下有冇師兄可以教下

我個手勢應該係點? :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

簡單的問題等我答 :mrgreen: : 事主你應該要換蝦.
頭像
GreenLover
員外
員外

文章eddy777hk9999 » 2009-04-08, 16:41

作死呀你!你快d搵位高人比我指點下我迷津啦! :P :P :P :P :P
頭像
員外
員外

文章OldCake » 2009-04-09, 09:00

eddy777hk9999 寫:作死呀你!你快d搵位高人比我指點下我迷津啦! :P :P :P :P :P

......M645.......找超人啦 :oops:
D80 真係機動性强
百尺竿頭仍需進、錦上何妨再添花
拍靚的照片取悅眼晴,拍好的照片觸動心靈........^o^
老餅和餅嫂相簿
頭像
OldCake
掌櫃
掌櫃

文章eddy777hk9999 » 2009-04-09, 19:05

OldCake 寫:
eddy777hk9999 寫:作死呀你!你快d搵位高人比我指點下我迷津啦! :P :P :P :P :P

超人..............在那裏找? :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
頭像
員外
員外

文章OldCake » 2009-04-10, 08:51

eddy777hk9999 寫:
OldCake 寫:

超人..............在那裏找? :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

haha.........在餅家找 lor...... :mrgreen:

我代你找佢啦 :beer:
D80 真係機動性强
百尺竿頭仍需進、錦上何妨再添花
拍靚的照片取悅眼晴,拍好的照片觸動心靈........^o^
老餅和餅嫂相簿
頭像
OldCake
掌櫃
掌櫃

文章香港至NET超人 » 2009-04-10, 10:12

如果MAMIYA及PENTAX都只係一筒打到6~7張, 我好懷疑係上片問題, 還是部機壞.
店家SCAN得唔好, 我唔識答, 因為我無經驗.
但出相OK而檔案好差, 我覺得好怪, 因為現在都係用檔案印相吧, 要睇相同檔案至知, 最好貼上來研究.
試機最好拍SLIDE, 拍負片有好多因素好難講邊樣唔得.
至於上片手勢, 係手勢就無得上網講, 出來飯堂等我教你, 我有廢片可試, 唔使浪費菲林.
我的腳架蝦兵蟹將, 輕輕鬆鬆廿年良伴:
G炭5+G5板, SLIK PRO4, M074+G5板, CT3371+G3板, G1227+M438, C297+G1270M, V640+PH273;
C127+G1板, 614CF+R25BH, TILTALL JUNIOR, M390套, M728套, 444SPOT套, 笨仔鴨腳, FLATBOY;
仲有後備: CAMBO BALL, FOBA MINI, G1270, G0板, M128, V51Q.........
頭像
香港至NET超人
企堂
企堂

文章eddy777hk9999 » 2009-04-10, 12:30

香港至NET超人 寫:如果MAMIYA及PENTAX都只係一筒打到6~7張, 我好懷疑係上片問題, 還是部機壞.
店家SCAN得唔好, 我唔識答, 因為我無經驗.
但出相OK而檔案好差, 我覺得好怪, 因為現在都係用檔案印相吧, 要睇相同檔案至知, 最好貼上來研究.
試機最好拍SLIDE, 拍負片有好多因素好難講邊樣唔得.
至於上片手勢, 係手勢就無得上網講, 出來飯堂等我教你, 我有廢片可試, 唔使浪費菲林.

THX超人大哥!!

我呢兩日post張相上泥比大家睇下啦..........

飯堂係咪即係你地會有飯局聚會?...........如果係可以預我的!thxthx!
頭像
員外
員外

文章eddy777hk9999 » 2009-04-11, 09:28

viewtopic.php?f=28&t=21304

天x scan 菲林............. :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
頭像
員外
員外

文章eddy777hk9999 » 2009-04-16, 13:28

試左幾筒菲林.........開始發現........um......

可能見識少!未用過呢d構圖.........覺得新鮮........

我諗我愛上左..........6x6.........好得意! :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

又唔係震撼果隻!........但張相拎上手.........

唔............好like.......好like.......哈哈! :oops: :oops: :oops: :oops:
頭像
員外
員外

上一頁下一頁

回到 迎賓館

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員