新手報到

入門必到,老餅家站務通告,大家記得黎睇下,有乜意見,投訴都傾下丫

新手報到

文章pal@ » 2011-07-27, 20:43

小弟剛剛玩4x5 乜都唔識

各位師兄多多指教

TOYO 45A

75 8/F & 210 5.6
pal@
茶客
茶客

Re: 新手報到

文章mickey_mouse » 2011-07-27, 21:23

welcome.
The World is 3D, Why take only 2D photos?
B&W. 617, 612, 45, 69, 67, 66, 135, APS-C
頭像
mickey_mouse
小二
小二

文章TCHK » 2011-07-28, 09:58

歡迎PAL兄~
哩度個個師兄都等住招乎你

今個星期五有飯局呀, 雖然我去唔到, 但好建議時間許可既都去下
viewtopic.php?f=8&t=13577&start=4875
HAPPY SHOOTING
頭像
TCHK
員外
員外

文章pal@ » 2011-07-29, 10:24

今日有點事情 黎唔到聚會

希望下次可以 因為45 新手好多問題想發問 例如612背 , 銅鏡, 漸變灰filter 選擇
影slide的經驗 (因為我成日炒)等等 可能測光已經有問題
pal@
茶客
茶客

文章eddy777hk9999 » 2011-08-06, 17:56

pal@ 寫:今日有點事情 黎唔到聚會

希望下次可以 因為45 新手好多問題想發問 例如612背 , 銅鏡, 漸變灰filter 選擇
影slide的經驗 (因為我成日炒)等等 可能測光已經有問題

你問o既野我有612背同埋一支銅鏡咁大把!.......如果你真係想知!可以去飯堂呀!好多師兄

會帶比你睇同答你問題!welcome! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
頭像
eddy777hk9999
員外
員外

文章田仔 » 2011-08-07, 21:27

eddy777hk9999 寫:
pal@ 寫:今日有點事情 黎唔到聚會

希望下次可以 因為45 新 :twisted: 手好多問題想發問 例如612背 , 銅鏡, 漸變灰filter 選擇

你問o既野我有612背同埋一支銅鏡咁大把!.......如果你真係想知!可以去飯堂呀!好多師兄

會帶比你睇同答你問題!welcome! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

wellcome!!!你睇eddy哥越玩越大就知 :twisted:
田仔
員外
員外

文章pal@ » 2011-08-08, 14:15

謝謝各位ching

聽講星期五可能有聚
如幸的話 到時會請教各位ching
pal@
茶客
茶客

文章mickey_mouse » 2011-08-08, 15:05

The World is 3D, Why take only 2D photos?
B&W. 617, 612, 45, 69, 67, 66, 135, APS-C
頭像
mickey_mouse
小二
小二

回到 迎賓館

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員