新題材

推動餅友們對攝影之熱誠,將定期舉辦專題攝影研習

版主: joEjoE, Peter LO

新題材

文章香港至NET超人 » 2006-08-27, 22:03

我提議9月用天星小輪為題材, 因為中環天星快要拆了.
我自己會去會, 希望出到10張相留念.
我的腳架蝦兵蟹將, 輕輕鬆鬆廿年良伴:
G炭5+G5板, SLIK PRO4, M074+G5板, CT3371+G3板, G1227+M438, C297+G1270M, V640+PH273;
C127+G1板, 614CF+R25BH, TILTALL JUNIOR, M390套, M728套, 444SPOT套, 笨仔鴨腳, FLATBOY;
仲有後備: CAMBO BALL, FOBA MINI, G1270, G0板, M128, V51Q.........
頭像
香港至NET超人
企堂
企堂

Re: 新題材

文章sharpei » 2006-08-27, 22:13

香港至NET超人 寫:我提議9月用天星小輪為題材, 因為中環天星快要拆了.
我自己會去會, 希望出到10張相留念.

:shock: :shock: :shock:
我部Canon DC幾好架, 係開機對焦save相慢左少少, ISO50 noise多左少少, 就只有wide angle對唔到無限遠咁姐
但係原廠check過"所有功能"仲係同出廠時一樣咁正架
頭像
sharpei
小二
小二

文章kam7050 » 2006-08-27, 22:31

之前我跟學校美術科去睇展覽有個品牌設計係天星小輪
有無興趣睇下搵靈感 :wink: ?
對上一次來老餅家,應該已經是中二﹑三時候的事了...現在人已18,9...
kam7050
客官
客官

文章bytfung » 2006-08-28, 01:24

我影o左三個月,搵十張就難。
三兩張都有o既 :oops:
Buy it now.
頭像
bytfung
員外
員外

文章君言 » 2006-08-29, 00:46

上星期六都影了幾張,真係搞我都參加 :oops:
“硬件”(器材)的進步,始終代替不了“軟件”(創作),
要拍下好照片,關鍵在於面對不同的主題時,怎樣
調動攝影器材,演譯出稱心的作品。
歡迎參觀「加多。情懷」
頭像
君言
員外
員外

文章OldCake » 2006-08-29, 09:32

好.............老超寫少少範圍,我出個專題 thread 丫....... :D

等 YY 壩上歸來............搞次大型觀賞會....:beer:

可以一次睇埋壩上和天星作品..........互相交流

有無餅友可借出電腦 Projector ,o甘就用數碼餅友也可分享作品.... :D
D80 真係機動性强
百尺竿頭仍需進、錦上何妨再添花
拍靚的照片取悅眼晴,拍好的照片觸動心靈........^o^
老餅和餅嫂相簿
頭像
OldCake
掌櫃
掌櫃

文章bytfung » 2006-08-29, 09:53

我有D黑白,想出相添 :oops:
Buy it now.
頭像
bytfung
員外
員外

文章OldCake » 2006-08-29, 09:56

bytfung 寫:我有D黑白,想出相添 :oops:

sure..........我都有.......... :oops:
D80 真係機動性强
拍靚的照片取悅眼晴,拍好的照片觸動心靈........^o^
老餅和餅嫂相簿
頭像
OldCake
掌櫃
掌櫃

文章君言 » 2006-08-29, 16:06

OldCake 寫:好.............老超寫少少範圍,我出個專題 thread 丫....... :D

等 YY 壩上歸來............搞次大型觀賞會....:beer:

有無餅友可借出電腦 Projector ,o甘就用數碼餅友也可分享作品.... :D

放毒係無時無刻,以及不經意的 :twisted:
“硬件”(器材)的進步,始終代替不了“軟件”(創作),
要拍下好照片,關鍵在於面對不同的主題時,怎樣
調動攝影器材,演譯出稱心的作品。
歡迎參觀「加多。情懷」
頭像
君言
員外
員外

文章OldCake » 2006-08-29, 16:07

君言 寫:
OldCake 寫:好.............老超寫少少範圍,我出個專題 thread 丫....... :D

放毒係無時無刻,以及不經意的 :twisted:

君言老弟..............你估我浪得虛名............. :twisted:
D80 真係機動性强
老餅和餅嫂相簿
頭像
OldCake
掌櫃
掌櫃

文章NetNetBoy » 2006-08-29, 16:21

:-- 帶過來幫你地試試放law... 但唔好急要woo...

:beer:

OldCake 寫:
bytfung 寫:我有D黑白,想出相添 :oops:

sure..........我都有.......... :oops:
頭像
NetNetBoy
掌櫃
掌櫃

文章Peter LO » 2006-08-29, 22:31

OldCake 寫:有無餅友可借出電腦 Projector ,o甘就用數碼餅友也可分享作品.... :D

雖然不知道最終有無功課交,但老餅你這句的確搞到我都唔好意思不早點起床做功課。 8)
日長似歲閒方覺,事大如山醉亦休。

Today's knowledge is tomorrow's belief ... and the day after, superstition .
頭像
Peter LO
小二
小二

文章香港至NET超人 » 2006-08-30, 07:14

今日有job外出, 晚上開找資料及寫一點.
我的腳架蝦兵蟹將, 輕輕鬆鬆廿年良伴:
G炭5+G5板, SLIK PRO4, M074+G5板, CT3371+G3板, G1227+M438, C297+G1270M, V640+PH273;
C127+G1板, 614CF+R25BH, TILTALL JUNIOR, M390套, M728套, 444SPOT套, 笨仔鴨腳, FLATBOY;
仲有後備: CAMBO BALL, FOBA MINI, G1270, G0板, M128, V51Q.........
頭像
香港至NET超人
企堂
企堂

文章hiker » 2006-08-30, 11:46

Support.... :beer:
人為善,福雖未至,禍已遠離.
人為惡,禍雖未至,福已遠離
頭像
hiker
企堂
企堂

文章OldCake » 2006-09-10, 18:27

?我今日去打左轉了............大家呢?
D80 真係機動性强
老餅和餅嫂相簿
頭像
OldCake
掌櫃
掌櫃

下一頁

回到 專題攝影研習

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員