我又來專題研究後的探討 :D

推動餅友們對攝影之熱誠,將定期舉辦專題攝影研習

版主: joEjoE, Peter LO

文章香港至NET超人 » 2003-11-15, 21:55

紅色炸蛋? 比佢一炸即刻銳減500至1000, 即係冇左半枝二手tamron 90macro..... 兩個齊齊中, 冇足一枝, :short: :short: :short:重傷!
頭像
香港至NET超人
企堂
企堂

文章keithlky » 2003-11-15, 23:54

我都好簡單寫左幾句回應
WISWUG;
Capture the Moment
頭像
keithlky
員外
員外

文章Eery » 2003-11-16, 09:18

I still can't get it...... :P :P :P

Is it related to stock market?
知足而知不足 有為而有不為
頭像
Eery
員外
員外

文章stripeboy » 2003-11-16, 10:35

Eery 寫:I still can't get it...... :P :P :P
Is it related to stock market?

好明顯,你一定未響樓下信箱收過紅色信封類物體。 :wink:
||||| What's Next??? ||||| http://stripeboy.com/
頭像
stripeboy
客官
客官

文章小麥草 » 2003-11-16, 12:01

你後生, 過多幾年就知勒 :wink:
拋開迷思,重新出發
數碼計畫再始動
頭像
小麥草
員外
員外

文章sharpei » 2003-11-16, 13:16

唉.... 後生仔真係好... 不知什麼係炸彈...
E 個炸彈同其他性質好唔同... 其他的呢... 炸到十幾人已經算勁... 炸到幾十就好利害.... 個係這個炸彈... 一炸就炸百幾, 幾百人... 殺傷力強好多架....

另外.....
我.... 無物機會問 xx 點解投票比我. >_<

不過.... 很攝影... 的確... 值得三思....
我估... 很在於參與者的心態吧了.... 我都好想很攝影, 但係... 我連基本功都未搞點... 如果很攝影???

至於... 但求無功... 只求無過呢....
都係睇部份人啦... 好似... 平時都唔多覺有 IR 的相... 專題呢... 就一次有四張... 如果要無過... 應該唔會去試新野掛???

我自己都想加入新野落去... 不過.... 始終手法老套. >_<

個人覺得.... 多數活躍於此的餅友... 平日都唔係出沙龍那套相的...
所以呢... 或許專題區內的沙龍味... 相對地較重掛???
我部Canon DC幾好架, 係開機對焦save相慢左少少, ISO50 noise多左少少, 就只有wide angle對唔到無限遠咁姐
但係原廠check過"所有功能"仲係同出廠時一樣咁正架
頭像
sharpei
小二
小二

Re: 我又來專題研究後的探討 :D

文章Eery » 2003-11-16, 16:51

oh! I see now...... :lol: :lol: :lol:

I am being pretty stupid these days :oops: :oops: :oops:

I haven't seen 紅色Boom for such a long long time already :lol: :lol: :lol:
頭像
Eery
員外
員外

文章duncanwong » 2003-11-16, 18:34

hiker 寫:能夠放開束縛去創作...就叫做很攝影...職業攝影,為迎合大眾口味,評判口味的攝影...不一定是您心目中喜歡的風格及作品.

yes, for me, photography is not a job.
HAPPY = No.1 Priority !

I did not change myself to suit 專題攝影研習 , so I get NO votes hahaha :roll:
頭像
duncanwong
小二
小二

文章OldCake » 2003-11-16, 18:42

sharpei 寫:至於... 但求無功... 只求無過呢....
都係睇部份人啦... 好似... 平時都唔多覺有 IR 的相... 專題呢... 就一次有四張... 如果要無過... 應該唔會去試新野掛???

haha..............呢樣我爆料勒.........YY 和我是一齊買 HIE 菲林的,不過是一年前...........都就過期,一定要用 la......... :twisted: :twisted:

為表公正.............我和他是分開去城門架,大家唔知影乜架......... :D
D80 真係機動性强
百尺竿頭仍需進、錦上何妨再添花
拍靚的照片取悅眼晴,拍好的照片觸動心靈........^o^
老餅和餅嫂相簿
頭像
OldCake
掌櫃
掌櫃

文章OldCake » 2003-11-16, 18:42

duncanwong 寫:yes, for me, photography is not a job.

I did not change myself to suit 專題攝影研習 , so I get NO votes hahaha :roll:

Duncan..........cheers........:beer:
D80 真係機動性强
拍靚的照片取悅眼晴,拍好的照片觸動心靈........^o^
老餅和餅嫂相簿
頭像
OldCake
掌櫃
掌櫃

文章Eery » 2003-11-16, 20:18

OldCake 寫:
sharpei 寫:至於... 但求無功... 只求無過呢....

haha..............呢樣我爆料勒.........YY 和我是一齊買 HIE 菲林的,不過是一年前...........都就過期,一定要用 la......... :twisted: :twisted:

為表公正.............我和他是分開去城門架,大家唔知影乜架......... :D

How much is HIE? :twisted: :twisted: :twisted:
頭像
Eery
員外
員外

文章Eery » 2003-11-16, 20:18

duncanwong 寫:
hiker 寫:能夠放開束縛去創作...就叫做很攝影...職業攝影,為迎合大眾口味,評判口味的攝影...不一定是您心目中喜歡的風格及作品.

yes, for me, photography is not a job.

me too......

HAPPY! :P :P :P
頭像
Eery
員外
員外

文章joEjoE » 2003-11-16, 21:59

Eery 寫:

講到尾...你都冇參加..下次試下參與啦。 :?
根求穩,念求新。 
頭像
joEjoE
小二
小二

文章Eery » 2003-11-16, 22:52

joEjoE 寫:
Eery 寫:

講到尾...你都冇參加..下次試下參與啦。 :?

I know...... sorry everyone...... :hammer: :hammer: :hammer:

the school is too busy......
many many homework and tests...... :cry: :cry: :cry:

I hope I can try next time...... :oops: :oops: :oops:
頭像
Eery
員外
員外

文章OldCake » 2003-11-16, 22:55

Eery 寫:I know...... sorry everyone...... :hammer: :hammer: :hammer:

the school is too busy......
many many homework and tests...... :cry: :cry: :cry:

I hope I can try next time...... :oops: :oops: :oops:

Eery............must join next time........ :twisted:

Never mind about the result.............OK~~ :D
D80 真係機動性强
老餅和餅嫂相簿
頭像
OldCake
掌櫃
掌櫃

上一頁下一頁

回到 專題攝影研習

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員