今期 ......

推動餅友們對攝影之熱誠,將定期舉辦專題攝影研習

版主: joEjoE, Peter LO

Re: 今期 ......

文章Cloudy » 2004-04-28, 20:41

以前我做功課影過1個theme, 就係假設要幫專利事業等公司影年報相, 有D同學揀媒氣公司,
我當時就揀電車公司 ............
影電車都唔錯! :wink:
Cloudy
員外
員外

文章POCKY » 2004-04-28, 23:41

會唔會益哂港島餅架...... :roll: :roll: :roll:

P.S.:好在我係天后返工...... :twisted:
沒怎麼比用相機留下珍貴一刻更暢快!!!
頭像
POCKY
員外
員外

文章keithlky » 2004-04-29, 01:26

too lazy,
last 2 研習, just post 'stock' :oops: :oops:
WISWUG;
Capture the Moment
頭像
keithlky
員外
員外

文章OldCake » 2004-04-29, 08:44

OneOne 寫:影建築物早幾次影過,影下文化有關o既o野都可以諗諗..

文化...........好闊 bor........大家有乜建議收窄一下.. :D
D80 真係機動性强
百尺竿頭仍需進、錦上何妨再添花
拍靚的照片取悅眼晴,拍好的照片觸動心靈........^o^
老餅和餅嫂相簿
頭像
OldCake
掌櫃
掌櫃

文章hiker » 2004-04-29, 10:49

都話人像..XDDDD,--街頭SNAP. :D
人為善,福雖未至,禍已遠離.
人為惡,禍雖未至,福已遠離
頭像
hiker
企堂
企堂

文章香港至NET超人 » 2004-04-29, 10:56

人像好呀, 影自己父母啦...
我的腳架蝦兵蟹將, 輕輕鬆鬆廿年良伴:
G炭5+G5板, SLIK PRO4, M074+G5板, CT3371+G3板, G1227+M438, C297+G1270M, V640+PH273;
C127+G1板, 614CF+R25BH, TILTALL JUNIOR, M390套, M728套, 444SPOT套, 笨仔鴨腳, FLATBOY;
仲有後備: CAMBO BALL, FOBA MINI, G1270, G0板, M128, V51Q.........
頭像
香港至NET超人
企堂
企堂

文章martin » 2004-04-29, 14:17

人像好呀. :lol:
人像唔一定係指 女像 o既~~
若問山水因何美,只緣心眼皆含情。
頭像
martin
小二
小二

文章TommyLam » 2004-04-29, 15:01

人像好呀 8) 但出女像都幾難入圍 :evil: 街頭SNAP特寫好玩架 :wink:
頭像
TommyLam
小二
小二

文章hiker » 2004-04-29, 15:25

多謝支持.... :twisted: :twisted: :twisted:
人為善,福雖未至,禍已遠離.
人為惡,禍雖未至,福已遠離
頭像
hiker
企堂
企堂

文章OldCake » 2004-04-30, 09:10

香港至NET超人 寫:人像好呀, 影自己父母啦...

造子女的影父母..........為人父母的又可影子女..........o甘好唔好......... :D
D80 真係機動性强
百尺竿頭仍需進、錦上何妨再添花
拍靚的照片取悅眼晴,拍好的照片觸動心靈........^o^
老餅和餅嫂相簿
頭像
OldCake
掌櫃
掌櫃

文章martin » 2004-04-30, 09:44

唔好. 咁範圍太 狹窄 喎.....

仲有... 糟哥 影 謙謙, 123 影 456... 實認得出.

OldCake 寫:
造子女的影父母..........為人父母的又可影子女..........o甘好唔好......... :D
若問山水因何美,只緣心眼皆含情。
頭像
martin
小二
小二

文章Cloudy » 2004-04-30, 12:16

無子女既, 又或者父母唔在堂既咪無得影? :shock:
Cloudy
員外
員外

文章Sik_Hon » 2004-04-30, 22:26

上三次研習都係一o的非常『實在』o既題目.
今次好唔好試影一o的『抽象』o的o既題目呢? 『青春』, 『走進人群』(呢個係有人影過o既Topic), 『動』, 『靜』, 好多好多...

愚見... :lol:
老牌好機 - Canon F1
頭像
Sik_Hon
茶客
茶客

文章香港至NET超人 » 2004-05-01, 08:42

Cloudy 寫:無子女既, 又或者父母唔在堂既咪無得影? :shock:

影人地父母或子女. 8)
我的腳架蝦兵蟹將, 輕輕鬆鬆廿年良伴:
G炭5+G5板, SLIK PRO4, M074+G5板, CT3371+G3板, G1227+M438, C297+G1270M, V640+PH273;
C127+G1板, 614CF+R25BH, TILTALL JUNIOR, M390套, M728套, 444SPOT套, 笨仔鴨腳, FLATBOY;
仲有後備: CAMBO BALL, FOBA MINI, G1270, G0板, M128, V51Q.........
頭像
香港至NET超人
企堂
企堂

文章POCKY » 2004-05-03, 02:36

有兩個題議睇下大家有無反應.....

1.Silence-緘默
2.Contrariety-矛盾
沒怎麼比用相機留下珍貴一刻更暢快!!!
頭像
POCKY
員外
員外

上一頁下一頁

回到 專題攝影研習

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員