日間遠足裝備

餅友共同參與,行山及露營活動專區

版主: bytfung, Paper, 田仔, mew

文章漢仔 » 2004-08-13, 13:23

香港至NET超人 寫:果果FRIDAY都去藝X, 直程係FIRE-DAY, 燒銀紙日!! :lol:

藝x...發達囉... :lol:
頭像
漢仔
員外
員外

文章keithlky » 2004-08-13, 13:24

漢仔 寫:
OldCake 寫:
香港至NET超人 寫:呢句都要改寫:
你唔去過? 又點知你有無需要那些裝備呢??

你唔去過藝x? 又點知你有無需要那些裝備呢?? :twisted: x999

haha.............漢仔.........一樽奶就夠去藝x走幾轉..... :twisted:

其實想執正d行山裝備好耐,
得閒要去'鴿鴿'先... :wink:

tonight?
WISWUG;
Capture the Moment
頭像
keithlky
員外
員外

Re: 日間遠足裝備

文章漢仔 » 2004-08-13, 13:27

OldCake 寫:
漢仔 寫:很好的討論與清單,,做福行山友;
相信睇到既朋友都學到野;
提醒大家注意安全已經係好事啦. :P :P :P

check下個list,
十樣有九樣都無,點敢跟你地去...?
:cry:

haha.............漢仔哥哥,你有和我們行過..........第一句就改寫.........

做左阿福行山友............. :twisted: x999

>> 十樣有九樣都無,點敢跟你地去...

go go go...........下次一定黎丫..... :D

我係行山白痴,要跟大家學下野...
唉,吾係敷衍,但次次都有野撞期...有機會一定來玩下... :wink:
頭像
漢仔
員外
員外

文章漢仔 » 2004-08-13, 13:30

keithlky 寫:
漢仔 寫:
OldCake 寫:
香港至NET超人 寫:呢句都要改寫:

你唔去過藝x? 又點知你有無需要那些裝備呢?? :twisted: x999

haha.............漢仔.........一樽奶就夠去藝x走幾轉..... :twisted:

其實想執正d行山裝備好耐,
得閒要去'鴿鴿'先... :wink:

tonight?

屋企d食水變黃,要換全屋水管,要爆牆...諗起就煩...唉...呢幾日有排執 :cry:
頭像
漢仔
員外
員外

文章漢仔 » 2004-08-13, 13:31

謝謝各方好友過料...:)
頭像
漢仔
員外
員外

文章keithlky » 2004-08-15, 21:08

Columbia summer sale now :)

I bought GRT UV pant (with knee zip off)
and GRT UV shirt (flip on sleeves)

:lol: :lol: :lol:
WISWUG;
Capture the Moment
頭像
keithlky
員外
員外

文章ncchow » 2004-08-17, 21:15

想問問各位唔知deuter Futura 38有無水袋位?另外有無3L水袋介紹?
頭像
ncchow
員外
員外

文章gary » 2004-08-17, 21:27

Futura 38應該有水袋位

你是不是想買一個三升水袋就算呀
放眼大自然,看多一點,睇多一點,大地自然美

http://www.hkgary.com/forum
頭像
gary
企堂
企堂

文章香港至NET超人 » 2004-08-17, 21:37

我果個係3升係SOURCE, 沙木尼買既, 貪水喉超長.
我的腳架蝦兵蟹將, 輕輕鬆鬆廿年良伴:
G炭5+G5板, SLIK PRO4, M074+G5板, CT3371+G3板, G1227+M438, C297+G1270M, V640+PH273;
C127+G1板, 614CF+R25BH, TILTALL JUNIOR, M390套, M728套, 444SPOT套, 笨仔鴨腳, FLATBOY;
仲有後備: CAMBO BALL, FOBA MINI, G1270, G0板, M128, V51Q.........
頭像
香港至NET超人
企堂
企堂

文章Paper » 2004-08-17, 22:41

我都有一個Nalgene 3L水袋
在overlander買的....$210(未折) :lol:
喉同個水袋可以拆出來
最後由 Paper 於 2004-08-18, 09:04 編輯,總共編輯了 1 次。
頭像
Paper
小二
小二

文章ncchow » 2004-08-18, 00:50

我想買deuter Futura 38,再買個3L水袋放入去,有無好介紹?
另外想問係唔係有D水袋除左個膠內膽重有個布外袋?
頭像
ncchow
員外
員外

文章GreenLover » 2004-08-18, 09:47

Just bought a 2L Source 水袋(from 旺角攀山, 20% off of Orignal $200),
有外袋的. There is also a 3L Source 水袋, ~ $225.
頭像
GreenLover
員外
員外

文章gary » 2004-08-18, 17:38

如果想買水袋應該買2L水袋+1L水樽,因為水袋幾好都有機會爆,如果只用3L水袋唔好彩爆左,就冇晒水飲,到時就大鑊
放眼大自然,看多一點,睇多一點,大地自然美

http://www.hkgary.com/forum
頭像
gary
企堂
企堂

文章ncchow » 2004-08-18, 18:58

想問一問Gary,在介紹行山裝備的相中見中間有兩支長方形透明水樽那裹可以買?好用嗎?
頭像
ncchow
員外
員外

文章香港至NET超人 » 2004-08-18, 20:29

樣樣都要後備好唔掂, 幾時帶對後備鞋?
source有帆布面, 基本上已經不會擦穿.
個背囊真係迫到爆, 似乎袋內必有其他o野
比水袋更貴, 甚至更重要.
我的腳架蝦兵蟹將, 輕輕鬆鬆廿年良伴:
G炭5+G5板, SLIK PRO4, M074+G5板, CT3371+G3板, G1227+M438, C297+G1270M, V640+PH273;
C127+G1板, 614CF+R25BH, TILTALL JUNIOR, M390套, M728套, 444SPOT套, 笨仔鴨腳, FLATBOY;
仲有後備: CAMBO BALL, FOBA MINI, G1270, G0板, M128, V51Q.........
頭像
香港至NET超人
企堂
企堂

上一頁下一頁

回到 行山活動區

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員