山操活動1報到

餅友共同參與,行山及露營活動專區

版主: bytfung, Paper, 田仔, mew

Re: 山操活動1報到

文章OldCake » 2008-08-18, 14:37

Peter LO 寫:開始明白為何老師以前叫我們行山時見到人記得講早晨--用來聽聽對方有沒有鄉音。

yes.............最好用煲冬瓜問.......佢自然反應用煲冬瓜答就小心... :oops:
D80 真係機動性强
百尺竿頭仍需進、錦上何妨再添花
拍靚的照片取悅眼晴,拍好的照片觸動心靈........^o^
老餅和餅嫂相簿
頭像
OldCake
掌櫃
掌櫃

文章123 » 2008-08-18, 18:01

香港至NET超人 寫:報到.
去了北角油街停車場海旁, 個位唔錯, 617/roundshot都好ok, 太陽都落到尖沙咀大廈頂, 過多兩星期應該會在海上落, 到時要再拍.
拍日落時回看扎山道塌山, 好大忽呀, 係北角都見到好清楚.

油街那個位幾好,我在高速乘巴士見到,
後來跟著尋找,由北角碼頭一路行返过去,找了大半個鐘,
匆匆只影了五分鐘便趕去與主人見面,隔了兩星期再去影埋旁邊停車場位,
我想過那兩個位都可停車即影大底,落大雨都唔驚,有大型天橋底 :twisted:
作者已死、讀者已死,境由心造、神與物遊!
求不得苦、放下自在...命犯...e悲.
頭像
掌櫃
掌櫃

文章田仔 » 2008-08-19, 12:14

123 寫:
去了北角油街停車場海旁, 個位唔錯, 617/roundshot都好ok, 太陽都落到尖沙咀大廈頂, 過多兩星期應該會在海上落, 到時要再拍.

匆匆只影了五分鐘便趕去與主人見面,隔了兩星期再去影埋旁邊停車場位,
我想過那兩個位都可停車即影大底,落大雨都唔驚,有大型天橋底 :twisted:

下次一齊去開大 :mrgreen:
田仔
員外
員外

文章hiker » 2008-08-19, 15:29

人為善,福雖未至,禍已遠離.
人為惡,禍雖未至,福已遠離
頭像
hiker
企堂
企堂

文章gary » 2008-08-19, 22:35

田仔 寫:
123 寫:

下次一齊去開大 :mrgreen:

我開工時睇到你這個post,出面就落緊大雨(唔係呀,上午仲好好天 :oops: ),hiker 一出手機就好天到現在 =D>

你地好心啦,唔好再搞到落雨 ((-o< ((-o< ((-o<
放眼大自然,看多一點,睇多一點,大地自然美

http://www.hkgary.com/forum
頭像
gary
企堂
企堂

文章香港至NET超人 » 2008-08-20, 14:07

無D咁事, 今早拍日出, 上了飛鵝山, 係近大老坳的觀景台拍向西貢海, 幾乎水平線日出, 但個天無雲幾齋, 視野良好, 見到蛇尖及大陸果個高山, 又背風唔應, 又涼爽又無人迫, 不過知幾正. :twisted:
我的腳架蝦兵蟹將, 輕輕鬆鬆廿年良伴:
G炭5+G5板, SLIK PRO4, M074+G5板, CT3371+G3板, G1227+M438, C297+G1270M, V640+PH273;
C127+G1板, 614CF+R25BH, TILTALL JUNIOR, M390套, M728套, 444SPOT套, 笨仔鴨腳, FLATBOY;
仲有後備: CAMBO BALL, FOBA MINI, G1270, G0板, M128, V51Q.........
頭像
香港至NET超人
企堂
企堂

文章gary » 2008-08-20, 14:35

老超你唔夠大 :twisted:

現在又有打風啦 :banghead:
頭像
gary
企堂
企堂

文章香港至NET超人 » 2008-08-20, 14:53

出面焗到黐肺! :-==
G炭5+G5板, SLIK PRO4, M074+G5板, CT3371+G3板, G1227+M438, C297+G1270M, V640+PH273;
C127+G1板, 614CF+R25BH, TILTALL JUNIOR, M390套, M728套, 444SPOT套, 笨仔鴨腳, FLATBOY;
仲有後備: CAMBO BALL, FOBA MINI, G1270, G0板, M128, V51Q.........
頭像
香港至NET超人
企堂
企堂

文章hiker » 2008-08-20, 15:57

gary 寫:老超你唔夠大 :twisted:

現在又有打風啦 :banghead:

唉.....................出手機都頂唔住... :evil:

一 道 高 壓 脊 正 為 華 南 帶 來 晴 朗 的 天 氣 。 颱 風 鸚 鵡 會 在 未 來 一 兩 天 趨 向 華 南 沿 岸 。
http://www.hko.gov.hk/wxinfo/currwx/fndc.htm
人為善,福雖未至,禍已遠離.
人為惡,禍雖未至,福已遠離
頭像
hiker
企堂
企堂

文章gary » 2008-08-20, 18:22

一號波啦 :banghead:
放眼大自然,看多一點,睇多一點,大地自然美

http://www.hkgary.com/forum
頭像
gary
企堂
企堂

文章香港至NET超人 » 2008-08-21, 09:06

打到黎..... :evil:
圖檔
頭像
香港至NET超人
企堂
企堂

山操活動1報到

文章香港人 » 2008-08-22, 08:21

八號啦! :shock:
圖檔
頭像
香港人
員外
員外