為老餅家毅行隊打氣

餅友共同參與,行山及露營活動專區

版主: bytfung, Paper, 田仔, mew

Re: 為老餅家毅行隊打氣

文章mew » 2009-11-22, 12:20

gary 寫:今次行唔晒,毅行注定 :cry: 金盆洗手

對腳經回家自我治療後已可不用行山杖自由行動

快 d 好返哂~ :flower:
※月半老人※
頭像
mew
小二
小二

文章joan » 2009-11-22, 12:28

:flower: ~恭喜各隊員.......今年真係凍到傻左呀.......... :twisted:
Joan .\ /.
頭像
joan
小二
小二

文章田仔 » 2009-11-22, 12:30

報到............. :sleepy:

多謝十卜 team各人,多謝陪行的TL豆我落鉛礦凹, 肥民扮牧師幫我受洗 :lol: , 多謝各隊員互相扶持,多謝給我們動力的美女 :lol:
田仔
員外
員外

文章香港至NET超人 » 2009-11-22, 13:27

今年毅行搞得好好, 雖然無超大班十卜隊友, 但總算幾個站都處理到, 係水浪窩凍到無朋友, 個天幾時都係估佢唔到.

四個隊員前段爆得太快, 中段又凍, 節奏有點亂, 不過全部無人受傷或抽筋, 都係訓練既成果. TONY及田仔都好FIT,
EDMOND應該係比睡魔搞搞震, 未能發揮120%功力, 老馮應付自如, 每個站都KIT到時間起行, 與十卜聯絡良好, 實在
功勞最大. THOMAS其實操得好FIT, 明年都應該正選上場, 咪再偷雞啦. 肥民雖然只行2/3, 但回家時坐我部車指揮交
通, 好似無行過一樣, 肥民出年應該可以玩足全程做定快腳選手.

好多謝其他十卜成員, 尤其是比我屈去洗碗既香港人及PENNY, 3AM帶新鮮熱飯來的小麥草, 仲有我地既超級打氣女
郎肥肥, 當然唔小得由頭至尾都看顧著的老餅, 偉哥在百忙中抽空走來走去, 今早還要開工! 老人更加係要安排同事
代勞才可走開半日, 但臨尾依然ON-CALL仲要飛的回公司, 實在無呢幾位大哥大姐, 十個超人都死.

今年毅行做十卜其實一直都很著急, 比我既感覺係好像無人幫手, 要到最後一星期先至慢慢浮上水面, 我知就算得我
一個人, 我死頂都仲可以過關, 但就無法應變, 與及做得好悶唔好玩, 不過人少也有人少的好處, 我也不用照顧太多,
扮晒大佬唔使民主, 動作快及不會做多, 簡單完成是解決我上次做十卜的一大問題. 不過見到別隊的陳設、30人湯煲、
VODA+啤酒+XYXABCDEF, 有時會覺得自己做得未夠完善, 而且我部車的確仲未夠大, 有部貨VAN就正啦, 唔使東涉西
涉.

今年毅行可能多人剪帶, 幾個十卜站都唔難擺車, 我最擔心的其實是水浪窩, 好彩偉哥一早找到靚位, 兩部車夾個行人
路三角位出來, 細就細一點, 都算先成一角. 大埔道站頭一如往年可以擺在同一個涼亭, 地方大又唔太凍, 係D死馬騮
一日出就來搞搞震, 不過遇到我算佢地唔好彩啦, 哈哈! 荃錦坳就更係太平, 周不時都有位擺車, 只是有位大SIR叫咪
發老脾, 有些司機打個轉之後就再無事發生, 泊到個好大的場地, 仲黐飲黐食, 估唔到係個山上凍到死, 仲有新鮮西瓜
一大盤, 果份感覺真係好唔同, 唔係一般行遇到人分食物咁簡單. 終點改了地點, 好彩預先去一次, 條路唔算易搵到,
不過擺車就無難度, 我好似無見過交通警著這忙那, 可能地點偏遠及有大會穿梭巴士關係吧, 整個終點是比以前軍營好,
係最後入營前有機會唔使點行山就見到隊員, 亦可為其他參賽者打氣, 營地也有配合燒烤場, 地方大好多.

不過有些事還需要改進, TONY最好, PACK又細又LABEL清楚, 富貴田就用錢表明邊個袋係佢既, 老馮紅色手拉箱都好,
但其他隊員及支援者的物資, 就真係好亂, 無LABEL又唔知作用, 而我又無預有咁既問題, 無帶LABEL貼出來, 在站上及
終點分車有點亂, 希望下次自己醒目做好標籤, 而且標籤清楚, 遺失或被扒走的機會都低一點.

明年加油呀, 其他網友也多點行山, 見一見香港的郊野, 拍多D靚相呀. :flower:
我的腳架蝦兵蟹將, 輕輕鬆鬆廿年良伴:
G炭5+G5板, SLIK PRO4, M074+G5板, CT3371+G3板, G1227+M438, C297+G1270M, V640+PH273;
C127+G1板, 614CF+R25BH, TILTALL JUNIOR, M390套, M728套, 444SPOT套, 笨仔鴨腳, FLATBOY;
仲有後備: CAMBO BALL, FOBA MINI, G1270, G0板, M128, V51Q.........
頭像
香港至NET超人
企堂
企堂

文章OldCake » 2009-11-22, 13:37

向勞苦功高的老超致敬~~~~ :beer: :beer: :beer:
D80 真係機動性强
百尺竿頭仍需進、錦上何妨再添花
拍靚的照片取悅眼晴,拍好的照片觸動心靈........^o^
老餅和餅嫂相簿
頭像
OldCake
掌櫃
掌櫃

文章香港至NET超人 » 2009-11-22, 15:00

唔係影佐好多相, 有其他十卜既有相機, 我就懶得就懶, 去片.

#1 喪跑
圖檔

#2 頭站改為替換東西
圖檔

#3 TL: 睇O下你地點死, 我閃!
圖檔

#4 水浪窩睇行程
圖檔

#5 喪食
圖檔

#6 一於由偉哥搞搞佢, 偉女負責打燈
圖檔

#7 唔怕凍死5人組係水浪窩起步
圖檔

#8 到啦, 都話100KM無難度
圖檔

#9 卅幾粒OK啦
圖檔
G炭5+G5板, SLIK PRO4, M074+G5板, CT3371+G3板, G1227+M438, C297+G1270M, V640+PH273;
C127+G1板, 614CF+R25BH, TILTALL JUNIOR, M390套, M728套, 444SPOT套, 笨仔鴨腳, FLATBOY;
仲有後備: CAMBO BALL, FOBA MINI, G1270, G0板, M128, V51Q.........
頭像
香港至NET超人
企堂
企堂

文章kelvinzzz » 2009-11-22, 15:10

今日都係訓唔得太晏, 九點幾起左身,要洗衫和執番好D野.... :(

老超實在太抬舉我啦, 現在腰骨酸軟, 坐左落疏化都無力起身。

今次雖然唔可以跟足全程,但對我自來說實在是一次很好的體驗,當中實在要多謝勞苦功的老超和其他支援人員,全程支援,同我地一樣又無得訓,又要預備食物和執拾,實在太感激。 =D> =D> =D>

今年進行比賽的日子實在太凍, 上到馬鞍坳時實在和打9號風球無分別, 連Tony都吹得郁,見到其他隊伍的女參實者係度大叫仲被風吹到向邊走,想起來都好笑。

事實上,練習真係好重要,好似大夫咁,今次做到逢人過人,都係呢幾個月操練的成果;由起初練習到比賽,我都係跟佢後邊走,見住佢好似D馬咁,修身上力。有時見到D參賽者臨比賽前一個月先至練習,唯有祝佢地好運啦。Edmond經常晚晚踩單車跑步,田仔又上青山樓梯機,Tony就進行山藝練習。所以今次有咁的成績,我們足印隊各隊員都真係好認真、好努力。

為他們鼓掌和唱采﹗ =D> =D> =D>
頭像
kelvinzzz
客官
客官

文章肥肥 » 2009-11-22, 15:52

我從沒做過十卜...多謝老餅家給我一個很好的體驗...

大埔道太早...同唔想起粉嶺有紅色小巴到大埔道...所以幫不上忙...

下午因大清閑...一時正就到到荃錦岰...

同超人...和其他十卜添成員吹吓水...

很快就等到老餅足印到了...

佢地對食既要求很簡單...好易攪掂...

等足印再起步...我地就落元朗食晚飯...

再去終點等...

好開心...恭喜大家又一新的體驗呀...

肥肥
員外
員外

文章田仔 » 2009-11-22, 16:03

我決定左下年毅行一定...........
..
..
....
......
.........
...................
.......................
..........................
.............................
................................
...................................
................................................ 去開大 :lol:
田仔
員外
員外

文章香港至NET超人 » 2009-11-22, 16:06

即係出年大家唔好報, 到時行雷落雨唔關人事...... :lol: :lol:
頭像
香港至NET超人
企堂
企堂

文章joan » 2009-11-22, 16:07

謝謝勞苦功高既超人, 老餅, 肥姐, 偉哥, 小麥草 etc, ~ :kiss2: 冇你地既FULLY SUPPORT隊員們, 就冇窩心既飯和湯..... :flower:
亦都好POUND OF 隊員們的齊心.... =D> 如果冇大家既互相扶持, 田仔真係要搵牧師受洗了 :banghead:
Joan .\ /.
頭像
joan
小二
小二

文章ncchow » 2009-11-22, 22:22

到時記得叫我一齊,真係辛苦晒各位餅友既支持同support,唔係我地就無左每站三大碗熱辣辣既白飯同湯,特別係天寒地凍要天未光就大埔道等我地,陪行既peter、TL、肥民,辛苦啦(肥民行足7段勁呀,下次種子隊員走唔甩 )。重有傷過我地嘅老餅,小心護理呀。亦多謝大夫整個毅行由練習到比賽中既打點一切同辛苦各位隊友喺唔同既困難下一齊完成比賽,辛苦哂啦 。 =D>
今次沿途大家有講有笑,四圍揾下正正女參賽者(最失望係天氣太凍,上次大夫話嘅超短褲完全無出現,重要有人賤到叫我睇starwar :evil: ),有人重有心情上網bid野,見人過人飛甩小巴佬,北潭凹support凍到甩肺,大金鐘大風到我都吹走,站站都要揸住杯熱飲暖住手上路,基維爾一張氈包住三條雪條,毅行行到有蛇羹食 :hungry: 。完成既一刻真係好似發左場夢一樣!
睇翻DC入面啲相,心裹面都係個句,田仔,下年毅行開大記得叫我一齊!
頭像
ncchow
員外
員外

文章Zaku-J » 2009-11-25, 00:36

恭喜各參加毅行隊員 :flower:
順祝 Gary 早日康復

今年工私兩忙...未能抽空幫手, 唔好意思 :oops:

老超好波 :beer:
頭像
Zaku-J
員外
員外

文章香港至NET超人 » 2009-11-25, 00:48

我又無份行, 關我乜o野事?
做support只係為朋友, 同埋希望對地球少d污染, 些少責任心不足掛齒.
頭像
香港至NET超人
企堂
企堂

文章Zaku-J » 2009-11-25, 10:21

香港至NET超人 寫:我又無份行, 關我乜o野事?
做support只係為朋友, 同埋希望對地球少d污染, 些少責任心不足掛齒.

呢點好重要架 :beer:
頭像
Zaku-J
員外
員外

上一頁下一頁

回到 行山活動區

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員