餅家2010年遠足活動2 (吊燈籠) (已截止報名)

餅友共同參與,行山及露營活動專區

版主: bytfung, Paper, 田仔, mew

Re: 餅家2010年遠足活動2 (吊燈籠) (已截止報名)

文章kelvinzzz » 2010-06-27, 12:57

bytfung 寫:餅家出巡
慣係咁架喇
上次又係那一區
無上吊
濕到背包入面包好的相機都水浸

到呢個時間又好大雨, 大夫你一陣仲去山腳等佢地嗎? :roll:
頭像
kelvinzzz
客官
客官

Re: 餅家2010年遠足活動2 (吊燈籠) (已截止報名)

文章hiker » 2010-06-27, 13:04

上次第一套衫可以擰半桶水出來,今日都差唔多. :mrgreen:

不過落雨淨行,5-6個鐘行晒.
人為善,福雖未至,禍已遠離.
人為惡,禍雖未至,福已遠離
頭像
hiker
企堂
企堂

文章香港至NET超人 » 2010-06-27, 13:12

又下雨了, 呢個水戰睇怕都係長時間作戰. :oops:
我的腳架蝦兵蟹將, 輕輕鬆鬆廿年良伴:
G炭5+G5板, SLIK PRO4, M074+G5板, CT3371+G3板, G1227+M438, C297+G1270M, V640+PH273;
C127+G1板, 614CF+R25BH, TILTALL JUNIOR, M390套, M728套, 444SPOT套, 笨仔鴨腳, FLATBOY;
仲有後備: CAMBO BALL, FOBA MINI, G1270, G0板, M128, V51Q.........
頭像
香港至NET超人
企堂
企堂

文章hiker » 2010-06-27, 13:27

黃雨+雷暴警告,連跑馬都好大可能要腰斬. :banghead:

對上一次係三椏起過雷,下路根本行唔到,d水大到...
頭像
hiker
企堂
企堂

文章田仔 » 2010-06-27, 14:05

大隊去到荔枝窩大休中.......落狗屎 :oops:
田仔
員外
員外

文章hiker » 2010-06-27, 14:16

田仔 寫:大隊去到荔枝窩大休中.......落狗屎 :oops:

黃雨已取消.雷暴警告到3:00.

兩個鐘內可到鹿頸.
頭像
hiker
企堂
企堂

文章GreenLover » 2010-06-27, 17:42

All arrive BB cafe at minbus stop
頭像
GreenLover
員外
員外

文章kelvinzzz » 2010-06-27, 18:51

GreenLover 寫:All arrive BB cafe at minbus stop

=D> =D> =D> =D> =D> =D>
頭像
kelvinzzz
客官
客官

文章TL » 2010-06-28, 09:46

=D> =D> =D>
頭像
TL
愛波你同學會會長

文章Morgan » 2010-06-29, 14:07

GreenLover 寫:All arrive BB cafe at minbus stop

=D> =D> =D>
頭像
Morgan
茶客
茶客

Re: 餅家2010年遠足活動2 (吊燈籠)

文章Morgan » 2010-06-29, 14:10

OldCake 寫:
Morgan 寫:
謝謝詳細意見, 睇o黎我要操幾課才可以參加! 先買行山鞋, 行山衣服等等.
小弟有聽障耳聾, 已年過五十就o黎六十, 去行山適宜嗎?
謝謝版主回覆!

Morgan 師兄你好 :flower:

年紀不是問題,有保持適量運動就OK

我和你年紀相約啦......比我更年長的老大 Hiker 更是健步如飛....好多後生唔夠佢行 :flower:

今次路段較難.....你經驗較少.....我想下次先安全D :oops:

平日約朋友行多D效野公園啦.......行山影相一樂也 :flower:

OldCake 師兄, 謝謝~!
頭像
Morgan
茶客
茶客

上一頁

回到 行山活動區

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員