出洞

大家交流一下攝影資訊、技術心得,報報料等等

版主: kiev, mickey_mouse

出洞

文章香港至NET超人 » 2012-05-21, 15:29

好久沒有出去影相, 今早的日環蝕帶起一點興趣, 又係面書入面被add入日出組,
好歹都要郁下啦, 不過拿手唔成勢, 搵鏡都搵一輪先搵到.

約好時間出發, 03:45上環等, 我無遲, 反而要接果位大佬返訓又無聽電話, 等唔
係問題, 無了期果下得人驚, 好彩都係遲一陣.

部車有位淨, 可惜太急約唔到其他影友, 本來想去大嶺峒, 反正無人就省回幾十
銀隧道錢, 去石澳囉. 未幾就到, 停車場都滿了九成, 好彩有位, 執好野就起行.
入到村尾發現都有好多人, 唔知點解而家行夜山(都唔知算唔算係山), D人好似
李香琴上身咁, 連我操龍舟操都就死的老坑, 都仲過佢地頭, 而家D後生搞咩呀,
當打少個唔緊要, 唔好阻著條路先得架!

到位, 唔係好多人, 大頭洲大把位, 可能個天好灰密雲, 當然係食白果, 機都無
開過, 今年第一次拍日出就咁係吹水中渡過.
我的腳架蝦兵蟹將, 輕輕鬆鬆廿年良伴:
G炭5+G5板, SLIK PRO4, M074+G5板, CT3371+G3板, G1227+M438, C297+G1270M, V640+PH273;
C127+G1板, 614CF+R25BH, TILTALL JUNIOR, M390套, M728套, 444SPOT套, 笨仔鴨腳, FLATBOY;
仲有後備: CAMBO BALL, FOBA MINI, G1270, G0板, M128, V51Q.........
頭像
香港至NET超人
企堂
企堂

Re: 出洞

文章Peter LO » 2012-05-22, 00:27

請問李香琴上身即係點解? :oops:

只知現在的後生整天一邊走路一邊打機,阻住曬,想不到在山上也如是。 :evil:
日長似歲閒方覺,事大如山醉亦休。

Today's knowledge is tomorrow's belief ... and the day after, superstition .
頭像
Peter LO
小二
小二

文章NetNetBoy » 2012-05-22, 09:48

李香琴 廣白... 好慢咁係足球場那個...

:evil: 可能佢地打Diablo 3冇訓....
頭像
NetNetBoy
掌櫃
掌櫃

文章香港至NET超人 » 2012-05-22, 12:12

Peter LO 寫:請問李香琴上身即係點解? :oops:

只知現在的後生整天一邊走路一邊打機,阻住曬,想不到在山上也如是。 :evil:

有片.
http://www.youtube.com/watch?v=gnl7y2YRMe8

最得意係佢地唔係帶好多野, 但居然拉車仔, 好明顯無做RESEARCH, 唔知果度石級多.
而且影個日出同日蝕, 就算點好天多人, 都係2小時內的事, 使唔使開個營呀, 使唔使
搬屋咁款呀..... :lol:
我的腳架蝦兵蟹將, 輕輕鬆鬆廿年良伴:
G炭5+G5板, SLIK PRO4, M074+G5板, CT3371+G3板, G1227+M438, C297+G1270M, V640+PH273;
C127+G1板, 614CF+R25BH, TILTALL JUNIOR, M390套, M728套, 444SPOT套, 笨仔鴨腳, FLATBOY;
仲有後備: CAMBO BALL, FOBA MINI, G1270, G0板, M128, V51Q.........
頭像
香港至NET超人
企堂
企堂

文章hiker » 2012-05-22, 13:50

果日睇天色已估到9成無料到.

但..中到果一成先叫做好o野.... :mrgreen:

今年影大帽雲海反而好多人中著寶.
人為善,福雖未至,禍已遠離.
人為惡,禍雖未至,福已遠離
頭像
hiker
企堂
企堂

回到 攝影討論

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員