2009第八屆樂善盃

講下行山影相,回歸大自然~~

版主: bytfung, Paper, 田仔, mew

2009第八屆樂善盃

文章gary » 2009-08-12, 01:02

放眼大自然,看多一點,睇多一點,大地自然美

http://www.hkgary.com/forum
頭像
gary
企堂
企堂

Re: 2009第八屆樂善盃

文章gary » 2009-09-21, 00:19

我同paper終於寄了報名表

希望比賽當日睇到大家

頭像
gary
企堂
企堂

文章martinli » 2009-09-25, 22:10

You will see me.
I joined the race since the 2nd year and will continue to run as long as I can.

Martin
martinli
茶客
茶客

文章gary » 2009-09-26, 01:09

收到樂善取衫通知書

gary 編號 408
paper 編號 409

頭像
gary
企堂
企堂

文章Peter LO » 2009-10-08, 16:12

去年行得好無癮,今年名都費事報。
日長似歲閒方覺,事大如山醉亦休。

Today's knowledge is tomorrow's belief ... and the day after, superstition .
頭像
Peter LO
小二
小二

文章bytfung » 2009-10-08, 16:34

Peter LO 寫:去年行得好無癮,今年名都費事報。

點無癮 ?
Buy it now.
頭像
bytfung
員外
員外

文章Peter LO » 2009-10-08, 17:12

有些人明知自己慢都死要佔著路,還要是一家大小並排那種。

有些人之前根本未行過比賽路段,竟然帶了兩支行山竹去比賽。行了一會發現行山竹無用武之地,便打橫拿在手上竹尖向後亂咁統。走得近的話,上山有幾會比佢統盲,平地又有機會比佢拆祠堂。

體能關係,無法像Gary般在頭段快放。呆在中游位置只能跑兩百米停一百米,熱完身又凍番,很快便已經跑唔番起。 :banghead: :banghead:

Today's knowledge is tomorrow's belief ... and the day after, superstition .
頭像
Peter LO
小二
小二

文章raystsui » 2009-10-08, 22:55

行了一會發現行山竹無用武之地,便打橫拿在手上竹尖向後亂咁統。走得近的話,上山有幾會比佢統盲,平地又有機會比佢拆祠堂

十分認同。
帶竹去無可厚非。我最大惑不解的是為何本港的教育普及程度這高, 人還是如此低能 :lol:
政府年度預算的最大份錢其實搞了什麼?
或者咁講, 幫人教仔之先是否應該教教其父母何謂公德和家教 :lol:
Rays @_@
頭像
raystsui
茶客
茶客

文章GreenLover » 2009-10-08, 23:23

raystsui 寫:
行了一會發現行山竹無用武之地,便打橫拿在手上竹尖向後亂咁統。走得近的話,上山有幾會比佢統盲,平地又有機會比佢拆祠堂

十分認同。
帶竹去無可厚非。我最大惑不解的是為何本港的教育普及程度這高, 人還是如此低能 :lol:
政府年度預算的最大份錢其實搞了什麼?
或者咁講, 幫人教仔之先是否應該教教其父母何謂公德和家教 :lol:

Peter講果d可能係60以上的前輩...
我今年都唔打算join la. 今年Trailwalker之後, 有時間就想做其他野. 也另因為樂善0拉0拉隊太過有特色...
頭像
GreenLover
員外
員外

文章raystsui » 2009-10-08, 23:49

果真如此, 咁就真係 .... :roll:
Rays @_@
頭像
raystsui
茶客
茶客

文章OldCake » 2009-10-09, 09:01

Peter LO 寫:有些人明知自己慢都死要佔著路,還要是一家大小並排那種。

有些人之前根本未行過比賽路段,竟然帶了兩支行山竹去比賽。行了一會發現行山竹無用武之地,便打橫拿在手上竹尖向後亂咁統。走得近的話,上山有幾會比佢統盲,平地又有機會比佢拆祠堂。

體能關係,無法像Gary般在頭段快放。呆在中游位置只能跑兩百米停一百米,熱完身又凍番,很快便已經跑唔番起。 :banghead: :banghead:

恕不敢苟同.......... :oops:

這類大型活動...........一定好多從未行山或經驗較淺的參加者........

因為無經驗.........就要拒於門外?

新手的加入...........我想是推動山藝活動持續的重要元素.......絕對應鼓勵

大會應加強指導参加者,工作人員可提點一下小心使用行山杖.......慢行就靠一邊等等

我参加的二次........沿途我都有咁做.........大家呢??

前年.........我也有借出藥膏給三位不認識的参加者.......抽筋嘛... :oops:

不單是比賽...........發揮互助精神.......我想也是另一活動意義 :flower:

當然........我今年也報名了 :oops:
D80 真係機動性强
百尺竿頭仍需進、錦上何妨再添花
拍靚的照片取悅眼晴,拍好的照片觸動心靈........^o^
老餅和餅嫂相簿
頭像
OldCake
掌櫃
掌櫃

文章Peter LO » 2009-10-09, 09:18

我有說過要把新朋友拒諸門外麼?
是我嫌廚房太熱,決定不走進去,敢問此舉會對新朋友影響分毫麼?
看來,我還是少講兩句“歪理”算了。

頭像
Peter LO
小二
小二

文章OldCake » 2009-10-09, 09:25

Peter LO 寫:我有說過要把新朋友拒諸門外麼?
是我嫌廚房太熱,決定不走進去,敢問此舉會對新朋友影響分毫麼?
看來,我還是少講兩句“歪理”算了。

頂........我又講錯野 tim......... :banghead: :banghead: :banghead:

Peter 哥........sorry :beer:

我想你等老手.......更應參加........

快的在前面爭標......慢的在後面協助/指導一下新手嘛 :flower:
D80 真係機動性强
百尺竿頭仍需進、錦上何妨再添花
拍靚的照片取悅眼晴,拍好的照片觸動心靈........^o^
老餅和餅嫂相簿
頭像
OldCake
掌櫃
掌櫃

文章香港至NET超人 » 2009-10-09, 10:00

如果因為參加者質素下降就唔參加, 我覺得所有大型運動會, 如渣兜馬拉虫, 都應該杯葛.
推開一點看, 公開考試都係每下愈況, 不如唔好考? 當然, 那是個人決擇吧, 如我也從不參
加那些跑山比賽吧, 不過係因為我屎O者.
我的腳架蝦兵蟹將, 輕輕鬆鬆廿年良伴:
G炭5+G5板, SLIK PRO4, M074+G5板, CT3371+G3板, G1227+M438, C297+G1270M, V640+PH273;
C127+G1板, 614CF+R25BH, TILTALL JUNIOR, M390套, M728套, 444SPOT套, 笨仔鴨腳, FLATBOY;
仲有後備: CAMBO BALL, FOBA MINI, G1270, G0板, M128, V51Q.........
頭像
香港至NET超人
企堂
企堂

文章GreenLover » 2009-10-09, 10:44

as a hobby or as a task
觀點不同吧 :beer:
頭像
GreenLover
員外
員外

下一頁

回到 行行山

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員