2009第八屆樂善盃

講下行山影相,回歸大自然~~

版主: bytfung, Paper, 田仔, mew

Re: 2009第八屆樂善盃

文章ncchow » 2009-12-12, 23:55

剛剛坐船釣魚吹左成晚風鼻水流流,依家重未返到屋企,希望知醒啦!
頭像
ncchow
員外
員外

文章bytfung » 2009-12-13, 18:18

今年毅行特別凍,樂善就特別熱。

1. 出發前:
圖檔

2. Edmond 走寶,今年 la la 隊平均年齡年青了 30 歲。
圖檔

3.
圖檔

4. 蚺蛇尖實施人潮管制,單排行人。
圖檔

5. 回望人潮管制。
圖檔

6.
圖檔

7.
圖檔

8.
圖檔

9.
圖檔

上蚺蛇時(特別斜那段),我前 30m 有位女參賽者被上面掉下來的石塊打中前額。
據說傷口深,一吋長。
我見人清醒,有四五名人員包紮。

又聽說 (餅友引述工作人員 walkie) 有個 10 歲女孩走失了。
希望無事。

今年無中途大便。
Gary 話避免塞人要排第一行,一起步要喪跑。
嘩,一起步個個都喪跑。
仲要個個快過我,無人行。
我估我背後三千幾人都跑緊。
頭一公里唔跑實阻街比人撞死。
但我都跑唔晒,因為唔慣。
臨上山路都要行。

落赤徑就群眾壓力下跑了 3/4 路程。
天氣好熱。
上山落山我都過到人,但一到平路人家就跑。無氣追。

1.9 升水就住飲先捱返到西灣亭補水。
都幾多人老抽。
我就臨尾 1.5km 時抽了一野,拉拉就無事。
我成條車路都無跑咁滯。

樂善杯的人好風趣架:
A 同朋友講 : 你地跑啦,我呢的咁慢,成四個鐘。梗係 hea 下啦。
(但其實佢在我隔離,跑得好快)

我試過行山甩鞋底,簡直係極刑。今次無。
不過近排瘦左,條褲鬆晒,變左甩褲。打出大半條 Giordano.
如果唔係甩褲成日要攪,我會快 5-10 min

今日我行 6小時26分
目標係 6小時,結果都唔得

甩褲 - 唯有做結紮
好在長咀返來執到條繩

10.
圖檔
Buy it now.
頭像
bytfung
員外
員外

文章香港至NET超人 » 2009-12-13, 18:40

嘩, 蚺蛇變成香港仔隧道, 仲邊比有賽味道. :evil:
我的腳架蝦兵蟹將, 輕輕鬆鬆廿年良伴:
G炭5+G5板, SLIK PRO4, M074+G5板, CT3371+G3板, G1227+M438, C297+G1270M, V640+PH273;
C127+G1板, 614CF+R25BH, TILTALL JUNIOR, M390套, M728套, 444SPOT套, 笨仔鴨腳, FLATBOY;
仲有後備: CAMBO BALL, FOBA MINI, G1270, G0板, M128, V51Q.........
頭像
香港至NET超人
企堂
企堂

文章kelvinzzz » 2009-12-13, 20:55

各位餅友好野﹗大夫的瘦身經驗可以賣廣告了﹗ =D>
頭像
kelvinzzz
客官
客官

文章Peter LO » 2009-12-13, 21:24

下,大夫同自己紮左。 :shock:
日長似歲閒方覺,事大如山醉亦休。

Today's knowledge is tomorrow's belief ... and the day after, superstition .
頭像
Peter LO
小二
小二

文章Paper » 2009-12-13, 21:46

大夫可以拿最佳進步獎..... :beer: :beer:

今日真係好熱

在實行單線行車前,個條路嚴重塞車..
塞死了...
頭像
Paper
小二
小二

文章gary » 2009-12-13, 21:59

我今次在赤徑要收工,開頭馬路跑得好順,以為ok,點知上到北譚坳右邊膝頭有d問題,
落到赤徑就有d痛,因由毅行到現在都冇行過唔知隻腳點,現在又開始痛,盤算如下路段,
都係唔行好d,等大家過晒後同如下參加者都冇跑我就慢慢行回北譚坳,再坐車去西灣等paper,
到了吹筒坳等paper,點知各人過晒後都見唔到paper,我開始心急,終於見到paper,
拿了佢腰袋,就做ok我黎的責任,做電兔,終於帶了paper快d到終點,
雖然行緊時好痛同完成唔到,但做到我的責任已好開心 :flower:
放眼大自然,看多一點,睇多一點,大地自然美

http://www.hkgary.com/forum
頭像
gary
企堂
企堂

文章ncchow » 2009-12-13, 23:38

今日成日都好迷,尋晚釣魚吹左風鼻水流流於是訓到7:00先起身,好彩有大夫一齊打的入起點。去到先知無帶水袋,好彩大會有支裝水派,攞左兩支上路。起左步跑左一陣標晒汗想抹汗先知條汗巾寄左倉無帶喺身,頂!過左東灣肚餓先知無帶頂肚野食,吹筒西灣亭2秒食左隻蕉,去到終點先可以連食兩個麵夠頂。最終6:07完成,慢過舊年十分鐘。
頭像
ncchow
員外
員外

文章mew » 2009-12-14, 00:01

今日咁熱, 大家都仲咁快~
恭喜~ 恭喜~ :beer: :beer: :beer:
※月半老人※
頭像
mew
小二
小二

文章jae_fo » 2009-12-14, 08:32

恭喜恭喜,大家都好犀利.
Get the T5 in hand, feel so good!
頭像
jae_fo
員外
員外

文章OldCake » 2009-12-14, 09:03

大家都好野.........係得我屎.....未戰先敗 :banghead: :banghead: :banghead:

中左招........鼻水長流.......成晚訓唔到.......驚體力不支.....唔敢去了 :banghead:

半夜四點幾 send 個 MSN 俾 Gary 話退出才訓左一陣...... :banghead: :banghead: :banghead:

8點 call paper & gary 打打氣. :flower:

9點那那聲去睇醫生..........點知......醫生休息..... :banghead: :banghead: :banghead:

今早仲有 dd 頭痛 :?

樂善真係與我無緣 :banghead:
D80 真係機動性强
百尺竿頭仍需進、錦上何妨再添花
拍靚的照片取悅眼晴,拍好的照片觸動心靈........^o^
老餅和餅嫂相簿
頭像
OldCake
掌櫃
掌櫃

文章肥肥 » 2009-12-14, 10:55

大家都好勁...除左老餅... :mrgreen:
肥肥
員外
員外

文章Paper » 2010-04-01, 01:58

今日收到證書,大家收到未

所需時間:5小時(比當日的時間快了6分鐘)

大會總名次:779名(參加人數3500名)
女子公開組名次:74名

今年第9屆要再努力一點...跑多一點...希望可以用少於5小時完成...
頭像
Paper
小二
小二

上一頁

回到 行行山

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員