2009第八屆樂善盃

講下行山影相,回歸大自然~~

版主: bytfung, Paper, 田仔, mew

Re: 2009第八屆樂善盃

文章bytfung » 2009-10-14, 17:01

我化了

有人三唔識七所謂教精我,我會當佢發顛。
同樣,我真係唔會幫人教仔。免麻煩。
道理係好大條,不過行唔通既。

唔參加係好個人既選擇,理由未必聽來好順耳。
(其實箇中理由真係自己衡量出來)

我原本打算唔報就係覺得:
- 條路好迫(起步上山路同蝻蛇尖)
- 一條友行悶 (順便講聲:如過毅行係隊友各有各行 check point 見的話 就唔駛預我)
- 兩次到終點都見大會作收工狀,感覺佢係為跑得快的人而設
- 條路辛苦
但曉以大義對我來說都係咁話。
真係好個人既選擇。
Buy it now.
頭像
bytfung
員外
員外

文章OldCake » 2009-10-14, 17:19

大夫..........我同意你心淡的看法 :oops:

但社會上係咁.........我地就唔理

我無份選特X......出聲都無用?

明知乜選都係阿爺話事........我地又係收聲等人安排.........

:banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead:
D80 真係機動性强
百尺竿頭仍需進、錦上何妨再添花
拍靚的照片取悅眼晴,拍好的照片觸動心靈........^o^
老餅和餅嫂相簿
頭像
OldCake
掌櫃
掌櫃

文章Paper » 2009-10-14, 17:53

其實樂善都算有氣氛

每個check point都有一班工作人員圍住幫賽員蓋印..

終點仲熱鬧..開大食會

大夫..你今年train得咁好...會快過之兩年丫..
頭像
Paper
小二
小二

文章gary » 2009-10-14, 18:07

我只覺得今年大家操得咁辛苦,唔去試下自己有幾多成果,有點可惜 :cry: :cry: :cry:

今年我估應該是我可以最快的一年,如果再玩一定冇今年咁快
放眼大自然,看多一點,睇多一點,大地自然美

http://www.hkgary.com/forum
頭像
gary
企堂
企堂

文章gary » 2009-10-14, 18:13

GreenLover 寫:
OldCake 寫:
GreenLover 寫:我估另一原因係唔喜歡比賽方式太過公式規范化.

Edmond..........你想點唔公式規範化??? :wink:

可能我講表達得唔好
同意比賽就係一定要有規範
就係呢個不能改變的原因, 使人遠離

規範.....................只是一條路,起點終點,同9個鐘內完成..........仲多???

行山活動都係咁一條路,起點終點,同幾時完成

唔怪得我搞d行山活動冇人黎啦,除左一條路,起點終點,同幾時完成,可能真係仲有太多其他規範 :cry: :cry: :cry:
放眼大自然,看多一點,睇多一點,大地自然美

http://www.hkgary.com/forum
頭像
gary
企堂
企堂

文章GreenLover » 2009-10-14, 20:25

gary 寫:
規範.....................只是一條路,起點終點,同9個鐘內完成..........仲多???

唔怪得我搞d行山活動冇人黎啦,除左一條路,起點終點,同幾時完成,可能真係仲有太多其他規範 :cry: :cry: :cry:

如當係一個miss唇去完成唔錯, 有目標可以清楚知道結果.
但太專心做單一活動, 總覺得會miss左另一d野, 就係甘

05年如果唔係跟住練習進度去操, 都未必可以行到.
頭像
GreenLover
員外
員外

文章Paper » 2009-10-14, 21:38

gary 寫:

Edmond...你得的...
頭像
Paper
小二
小二

文章GreenLover » 2009-10-15, 00:18

Paper 寫:
gary 寫:

Edmond...你得的...

今晚踩我單車, polly跑步時, 佢問我10K要跑幾遠..
頭像
GreenLover
員外
員外

文章Paper » 2009-10-15, 10:31

10K 有幾遠...咦 ..polly想報渣打十公里咁喎

下星期二斧山運動場,你們join我你就可以同你們一齊感受下十公里有幾遠

跑運動場就跑25個圈
但跑運動場感覺很差,好似跑極都唔夠數

出街跑喇...
頭像
Paper
小二
小二

文章Peter LO » 2009-10-15, 11:13

上來盧吉道跑,三個圈就係11公里左右,而且有上有落有風景有名犬有金髮俊男美女,無咁悶。
日長似歲閒方覺,事大如山醉亦休。

Today's knowledge is tomorrow's belief ... and the day after, superstition .
頭像
Peter LO
小二
小二

文章mew » 2009-10-15, 23:00

GreenLover 寫:今晚踩我單車, polly跑步時, 佢問我10K要跑幾遠..

既然係屯門人, 可以參考o下香港10公里挑戰賽路線

圖檔
※月半老人※
頭像
mew
小二
小二

文章Peter LO » 2009-10-16, 18:02

報告一下路況。

1.大浪凹開始上山那部份的樓梯經過重修--但一樣係行旁山路舒服點。 :mrgreen:
2.臨爆上Sharp Peak之前那段的落斜,原已有一段水管。從剛才所見,水管似乎有再發育的跡象,粗壯了不少,路面便相對窄了,經過時要小心。
3.可能因少人經過,落東灣那段小路已長滿假菠蘿,要小心被割傷。
日長似歲閒方覺,事大如山醉亦休。

Today's knowledge is tomorrow's belief ... and the day after, superstition .
頭像
Peter LO
小二
小二

文章bytfung » 2009-11-25, 10:56

弊:

我收唔到信,邊度取衫?
我直接上去問。
Buy it now.
頭像
bytfung
員外
員外

文章Paper » 2009-11-25, 11:59

封信毅行前已收到
但上去講number都已經ok..

可以買埋車飛丫...要就記住買.

今年件衫都ok...不過要洗一洗先..好有味道
頭像
Paper
小二
小二

文章bytfung » 2009-11-25, 12:09

Paper 寫:封信毅行前已收到
但上去講number都已經ok..

可以買埋車飛丫...要就記住買.

今年件衫都ok...不過要洗一洗先..好有味道

請問地址係邊?
我今朝 call 左搞手,佢踢晒腳,話覆我。
Buy it now.
頭像
bytfung
員外
員外

上一頁下一頁

回到 行行山

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員