請問有無人用過呢款野?

講下行山影相,回歸大自然~~

版主: bytfung, Paper, 田仔, mew

請問有無人用過呢款野?

文章iiagdtd » 2010-02-28, 04:40

先幾日行街(melbourne)見到呢樣前置式前袋,自己睇落就好似會幾好用同方便放相機/地圖/etc,唔知有無餅友用過?thx :D
http://aarnpacks.com/products/balance_pockets.html#balance
影,要發自內心。
頭像
iiagdtd
員外
員外

Re: 請問有無人用過呢款野?

文章香港至NET超人 » 2010-03-01, 08:34

iiagdtd 寫:先幾日行街(melbourne)見到呢樣前置式前袋,自己睇落就好似會幾好用同方便放相機/地圖/etc,唔知有無餅友用過?thx :D
http://aarnpacks.com/products/balance_pockets.html#balance

通常係大背囊用, 一來擺常用O野及貴重O野, 二來有平衡前後的好處, 但如果擺相機, 唔知會唔會頂心頂肺啦.
我的腳架蝦兵蟹將, 輕輕鬆鬆廿年良伴:
G炭5+G5板, SLIK PRO4, M074+G5板, CT3371+G3板, G1227+M438, C297+G1270M, V640+PH273;
C127+G1板, 614CF+R25BH, TILTALL JUNIOR, M390套, M728套, 444SPOT套, 笨仔鴨腳, FLATBOY;
仲有後備: CAMBO BALL, FOBA MINI, G1270, G0板, M128, V51Q.........
頭像
香港至NET超人
企堂
企堂

文章iiagdtd » 2010-03-02, 04:42

先謝超人見解 :D
原本計畫係買佢地最大個款 Load Limo 的。因為平時買大袋會預最多用係 2-week trip, 但係呢個牌子最大只有75L + 15L 前袋所以有小小擔心唔夠用而只考慮前袋之後加落自己個95L到。再搵多D料之後發現有人咁樣做之後會令到肩帶加壓搞到膊頭痛... 即係變相一係用AARN全套SYSTEM但係可能唔夠位 ))(*,)

http://www.youtube.com/watch?v=LuxOrdRpNeA
影,要發自內心。
頭像
iiagdtd
員外
員外

文章香港至NET超人 » 2010-03-02, 23:52

如果95升都爆, 我估應先考慮有冇O野可以犧牲唔帶, 始終人在外如有任何損傷都好麻煩.
我的腳架蝦兵蟹將, 輕輕鬆鬆廿年良伴:
G炭5+G5板, SLIK PRO4, M074+G5板, CT3371+G3板, G1227+M438, C297+G1270M, V640+PH273;
C127+G1板, 614CF+R25BH, TILTALL JUNIOR, M390套, M728套, 444SPOT套, 笨仔鴨腳, FLATBOY;
仲有後備: CAMBO BALL, FOBA MINI, G1270, G0板, M128, V51Q.........
頭像
香港至NET超人
企堂
企堂

文章iiagdtd » 2010-03-07, 17:32

其實都好簡下架啦,最大問題係d野食用好多位,黎緊應該會同朋友上雪山幾日家下睇緊條packing list研究緊乜野野食既細又高能量 :roll:
影,要發自內心。
頭像
iiagdtd
員外
員外

回到 行行山

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員