樂善盃2010

講下行山影相,回歸大自然~~

版主: bytfung, Paper, 田仔, mew

Re: 樂善盃2010

文章Paper » 2010-12-14, 12:42

Peter LO 寫:
bytfung 寫:不過也有見人掉膠樽,在蚺蛇坳。她的朋友更說:梗係掉啦,咁遠,貪帶咁長路程咩。

見到呢種PK一定要兜口兜面鬧。 :evil:

去到例景位,單線行人
有工作人員幫手維持秩序
但竟然有人當眾亂掉垃圾,即場斷正
成班人話佢一個人...抵死
頭像
Paper
小二
小二

文章hifi » 2010-12-14, 13:57

呢次長跑,見識不少,我也來分享一下賽事中的一些經歷。

當天,因為我好想睇開跑那一刻爆炸場面(第一次),看完後都真係幾震撼!所以我應該是最尾起跑果個。

我也是沒有跑開,我只是步行開,完全冇經驗,屬於好屎果隻!賽事一開始,北潭到赤徑是冇乜大問題,之後,我知道上蚺蛇前是有一段頗長的斜路,所以當到達上斜前200米,我keep住中速,之後都算係輕鬆完成蚺蛇過check point,不過其間keep住看錶,死啦,原來我真係好慢......好慢......

落長咀也是ok啦!典知,過了長咀check point後原來是要上既(呢段未行過),嘩!開始知道之後的路會好金好金(體力問題),其間少抽......過東灣,入大灣,看見歷奇小姐我仍可以輕鬆說話,可惜!大灣上山過鹹田就真正開始抽抽抽,其間keep住要停,行幾部再停......終於完成鹹田check point,不久,噩夢再來,西灣上西灣亭那段就真係上得要命!!!印象中,呢段係好易0既遮!典知......原來是整個行程,最攞我命的一段!又過了西灣亭check point,之後好輕鬆了,西灣亭到北潭已經冇乜感覺,仲愈行愈快,最後,我帶著微笑向終點衝刺。

cheers
:beer: :beer: :beer:
最後由 hifi 於 2010-12-14, 19:08 編輯,總共編輯了 1 次。
hifi
客官
客官

文章hifi » 2010-12-14, 14:01

Paper 寫:好彩個舊唔係石頭..係就大鑊 :flower:

大夫..出年繼續努力

其實我唔係快你好多丫...我好似大約一點十五分左右在西灣亭囉...
我心想....實趕唔切兩點前返終點喇...
最後死跑爛跑...都係差少少才趕得切返終點

寄望明天吧 :beer: :beer:

一點十五分
冇得頂
hifi
客官
客官

文章hifi » 2010-12-14, 14:02

Peter LO 寫:
bytfung 寫:不過也有見人掉膠樽,在蚺蛇坳。她的朋友更說:梗係掉啦,咁遠,貪帶咁長路程咩。

見到呢種PK一定要兜口兜面鬧。 :evil:

我試過攞住一箱垃圾離開沒有垃圾桶的郊野公園呢! :mrgreen:
hifi
客官
客官

上一頁

回到 行行山

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員