樂善盃2010

講下行山影相,回歸大自然~~

版主: bytfung, Paper, 田仔, mew

Re: 樂善盃2010

文章Paper » 2010-12-13, 09:45

唔該晒老馮.D相好正,有冇得要原相丫

我估hifi認錯人了

我冇在大灣幫人影相丫,我係大灣慢慢行..放鬆緊肌肉丫(在東灣賣老抽,抽到要坐底)

由咸田過西灣就真係跑落山
頭像
Paper
小二
小二

文章hifi » 2010-12-13, 09:56

Paper 寫:唔該晒老馮.D相好正,有冇得要原相丫

我估hifi認錯人了

我冇在大灣幫人影相丫,我係大灣慢慢行..放鬆緊肌肉丫(在東灣賣老抽,抽到要坐底)

sorry!認錯人 :oops:
當時那位女士穿著歷奇T shirt,我仲扮識人,問Gary是否在前排...... :banghead: :banghead: :banghead:
hifi
客官
客官

文章Paper » 2010-12-13, 10:37

原來係你...哈哈

你係見到我(409)隔離位女仔丫..佢叫Winnie

哈哈
頭像
Paper
小二
小二

文章ncchow » 2010-12-13, 14:46

今年陪個第一次玩嘅朋友行,朋友臨到長咀開始老抽,結果全程hea行到18:45,不過今年肥左好多,真行睇怕都要7個幾鐘,要減肥啦。
頭像
ncchow
員外
員外

文章gary » 2010-12-13, 15:16

hifi 寫:

我估hifi認錯人了

當時那位女士穿著歷奇T shirt,我仲扮識人,問Gary是否在前排...... :banghead: :banghead: :banghead:

完來係你,我地在終點見到你,不過我只見到你側面唔認得你,winnie問是不是我d學員,唔怪得我冇印象,原來是餅家朋友
放眼大自然,看多一點,睇多一點,大地自然美

http://www.hkgary.com/forum
頭像
gary
企堂
企堂

文章special_day » 2010-12-13, 19:45

hifi 寫:
gary 寫:好開心,自上年因腳傷冇法完成,今年只想完成點知今年可以4:51完成

你地個Team,相中#409左邊那位女士,在大灣幫人拍照後再超前了我,之後我再看不見她的蹤影了! :D

hello呀, 係咪講緊我呢? 係啦, 我行行下沙灘有個男人叫我幫佢影相, 之後無耐就有人突然係我右邊問 "gary係邊呀?"

如果你唔係叫"野外歷奇", 我真係唔知原來你同我講緊野呢, 哈哈~~
special_day
茶客
茶客

文章hifi » 2010-12-13, 21:16

gary 寫:
hifi 寫:

我估hifi認錯人了

完來係你,我地在終點見到你,不過我只見到你側面唔認得你,winnie問是不是我d學員,唔怪得我冇印象,原來是餅家朋友

hee hee!咪就係我囉! :mrgreen:
你在終點見到我......Gary你寫錯時間喇,我3:55到終點,所以你應該是3:51到終點呢! :beer:

得閒冇嘢做,自己同自己做了一個統計,呢d些數字都幾有趣!

再次thanks Gary!唔係你出post,我係唔會知道有樂善杯呀! :D :) :P
附加檔案
hifi
客官
客官

文章hifi » 2010-12-13, 21:17

special_day 寫:
hifi 寫:
gary 寫:好開心,自上年因腳傷冇法完成,今年只想完成點知今年可以4:51完成

你地個Team,相中#409左邊那位女士,在大灣幫人拍照後再超前了我,之後我再看不見她的蹤影了! :D

hello呀, 係咪講緊我呢? 係啦, 我行行下沙灘有個男人叫我幫佢影相, 之後無耐就有人突然係我右邊問 "gary係邊呀?"

如果你唔係叫"野外歷奇", 我真係唔知原來你同我講緊野呢, 哈哈~~

係呀!係呀! :oops:
係妳呀,special_day妳好呀,妳幾點完成嫁???當時妳愈行愈快,非常堅呀! :) 我典追都追唔到呀 :banghead: 見尾燈當我贏也是追唔到 :shock: 佩服! 佩服! :beer:
hifi
客官
客官

文章special_day » 2010-12-13, 22:09

傻啦, 我其實早你半個鐘到終點GA咋, 講堅一定唔夠GARY, TEDDY同埋GARY女朋友PAPER(#409),咁勁!

PAPER係WA O既超級女將黎GA! 我都唔知要行多幾多年先可以追到PAPER O個 個半鐘呀! (佢行左5個鐘鬆D咋)

同埋呢... GARY無打錯... 佢係4個鐘51分完成呀, 哈哈

佢地先係堅呀!
special_day
茶客
茶客

文章Paper » 2010-12-13, 22:23

Gary #408 4小時51分完成
Paper #409 5小時05分完成
頭像
Paper
小二
小二

文章gary » 2010-12-13, 22:24

hifi 寫:hee hee!咪就係我囉! :mrgreen:
你在終點見到我......Gary你寫錯時間喇,我3:55到終點,所以你應該是3:51到終點呢! :beer:

得閒冇嘢做,自己同自己做了一個統計,呢d些數字都幾有趣!

再次thanks Gary!唔係你出post,我係唔會知道有樂善杯呀! :D :) :P

hifi你我都冇錯,你是3:55到終點,不過比賽通常是用了幾耐時間完成表達,所以我完成是4:51,老人是6:18,paper是5:05,你就6:55完成
放眼大自然,看多一點,睇多一點,大地自然美

http://www.hkgary.com/forum
頭像
gary
企堂
企堂

文章hifi » 2010-12-13, 22:42

thanks all ar! :beer:

原來如此,又代銀落我袋呀! :)
hifi
客官
客官

文章bytfung » 2010-12-14, 00:17

今年目標時間是 6 小時,但因為我唔跑開步,都預o左唔得。
之前一晚又收 12 點,搞到 1 點訓,又訓唔好。又驚中途要去屙(試過兩年)

又跟 Gary 排第一行起步(要早 30 分去起步點先霸到頭位)
今年起步我都係跑,但就按自己速度跑 = 慢。
差 50米 到山路先無氣改為行。
上山心口痛,唔係痲,心臟病?
到北潭坳好o的。落赤徑跑少少,怕太快肌肉疲勞。

上大浪坳穩步上,雖然唔快。上蚺蛇也順利。
未出咀就開始抽小腿,仲有拗o左兩次,好在無事。好險。
我出咀就見 Gary 由 長咀回來東灣,快我 40分鐘
上長咀小山丘就無力,靠 Power gel 續命。

過東灣亂石堆跣腳 (海水 + 沙 + Solomon 鞋) - 當右腳踏在其中一舊大石時
先右轉 180 度,背脊訓落前面另一舊大石度。
心想 PK 了 - 奇怪,背脊撞落的不是石,是一舊 80x80x80cm 石卵型發泡膠,救了我一命。
Elbow 損左,有人幫我紮起。

及後落大灣,見前面有一少女(非參賽者)時款打扮。我嫌人慢扒頭。
點知我向前仆。少女一手拉住我背腰包,用普通話說"小心"。瘀爆。

鹹田往西灣,西灣上西灣亭都穩步慢上。
我在西灣是 1:34pm 心想 3:00pm 前(6 小時)無望,3:30pm 都得卦。
到西灣亭小完個便原來係會行得快o的既。
上斜無得跑,落斜跑 30米 就抽筋。
一路望住隻表,得唔得呢,都係唔得啦,試下得唔得啦,抽筋好痛。
於是就跑快的,原來跑快的唔抽筋,不過無力。
最後平路都照跑,總算還了心願。入終點時見跳字鐘 5:59:10

今年又見到 Tony 個 friend 小師妹。
其實四千人一齊出發都幾擠擁下。有些人為了避塞車而抄捷徑,對條路的負荷也不少。
見大會著緊了垃圾處理,在鹹田,西灣,西灣亭後沿途,終點也有義工清理。
不過也有見人掉膠樽,在蚺蛇坳。她的朋友更說:梗係掉啦,咁遠,貪帶咁長路程咩。

1. 例景
圖檔

2. 矮樹慘遭踩死
圖檔

3. 上
圖檔

4. 前為落長咀,這女選手正拿出手套來。我一野就過左佢。最後在西灣亭後給她追過。
圖檔

5. 影完呢張相,翻過大石我就 PK 了
圖檔

6. 西灣,玩泥沙
圖檔

7.
圖檔

8. 心懷不軌
圖檔
Buy it now.
頭像
bytfung
員外
員外

文章Peter LO » 2010-12-14, 08:58

bytfung 寫:不過也有見人掉膠樽,在蚺蛇坳。她的朋友更說:梗係掉啦,咁遠,貪帶咁長路程咩。

見到呢種PK一定要兜口兜面鬧。 :evil:
日長似歲閒方覺,事大如山醉亦休。

Today's knowledge is tomorrow's belief ... and the day after, superstition .
頭像
Peter LO
小二
小二

文章Paper » 2010-12-14, 12:40

好彩個舊唔係石頭..係就大鑊 :flower:

大夫..出年繼續努力

其實我唔係快你好多丫...我好似大約一點十五分左右在西灣亭囉...
我心想....實趕唔切兩點前返終點喇...
最後死跑爛跑...都係差少少才趕得切返終點

寄望明天吧 :beer: :beer:
頭像
Paper
小二
小二

上一頁下一頁

回到 行行山

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員