如果大家在山上遺下垃圾.............

講下行山影相,回歸大自然~~

版主: bytfung, Paper, 田仔, mew

如果大家在山上遺下垃圾.............

文章OldCake » 2002-11-05, 09:44

俾人捉到,就罰錢la :(

無人捉到,後果是..........

圖檔

大家忍心D老人家o甘辛苦擔D垃圾下山嗎? :(

山上就算有垃圾桶都係o甘處理架....... :'(

特別多謝好友 YY Wong 借出相片 :lol:
D80 真係機動性强
百尺竿頭仍需進、錦上何妨再添花
拍靚的照片取悅眼晴,拍好的照片觸動心靈........^o^
老餅和餅嫂相簿
頭像
OldCake
掌櫃
掌櫃

文章叮噹百寶袋 » 2003-12-07, 00:05

其實連垃圾都應該帶走, 不用郊野公園的垃圾桶
頭像
叮噹百寶袋
員外
員外

文章鄉下仔 » 2004-05-15, 10:26

我行山好少會丟垃圾........
膠樽都係囉落山先掉........

我掉得最多的, 係水果核....應該唔怕掛?
頭像
鄉下仔
茶客
茶客

文章Eery » 2004-05-15, 10:31

鄉下仔 寫:我行山好少會丟垃圾........

hehe...... it's right....... I always throw ........ fruit skin and seeds also :P :P :P
知足而知不足 有為而有不為
頭像
Eery
員外
員外

文章香港至NET超人 » 2004-05-15, 10:51

我掉既垃圾, 一定係食得既o野, 希望呢d我唔要既營養, 益到大自然, 而不是被輾轉送到火化, 製造污染.
我的腳架蝦兵蟹將, 輕輕鬆鬆廿年良伴:
G炭5+G5板, SLIK PRO4, M074+G5板, CT3371+G3板, G1227+M438, C297+G1270M, V640+PH273;
C127+G1板, 614CF+R25BH, TILTALL JUNIOR, M390套, M728套, 444SPOT套, 笨仔鴨腳, FLATBOY;
仲有後備: CAMBO BALL, FOBA MINI, G1270, G0板, M128, V51Q.........
頭像
香港至NET超人
企堂
企堂

文章mickey_mouse » 2004-05-15, 10:55

Eery 寫:

hehe...... it's right....... I always throw ........ fruit skin and seeds also :P :P :P

Very good. Just wwant to remind one little porint. Please throw it harder that those frui skin or seed can be as far as from the road.
The World is 3D, Why take only 2D photos?
B&W. 617, 612, 45, 69, 67, 66, 135, APS-C
頭像
mickey_mouse
小二
小二

文章Eery » 2004-05-15, 11:05

mickey_mouse 寫:
Eery 寫:

Very good. Just wwant to remind one little porint. Please throw it harder that those frui skin or seed can be as far as from the road.

haha....... ofcouse, that's all I would throw, sure as far as I can la :lol: :lol: :lol:
知足而知不足 有為而有不為
頭像
Eery
員外
員外

文章neofung » 2006-08-12, 01:07

上星期日聽肥姐講,原來佢地唔使擔好遠 ((-o<
頭像
neofung
員外
員外

文章肥肥 » 2006-08-12, 08:22

對不起...我講的係打政府工果d....
現在的亞婆係...外判...判上判的啦...

又或他拾的氣水罐...
肥肥
員外
員外

回到 行行山

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員