新聞、時事吹吹水

聊聊天、吹吹水、天南地北任您吹

版主: Paper, yoyo, joan

新聞、時事吹吹水

文章OldCake » 2008-11-01, 10:28

今早在生果報登左全版廣告>>

愛香港 撐香港

榮辱本無常
陰晴當流轉
艱難在今日
精彩在明天

愛你的 在關懷你
你愛的 正需要你

各位餅友齊共勉......齊加油... :flower: :beer:
D80 真係機動性强
百尺竿頭仍需進、錦上何妨再添花
拍靚的照片取悅眼晴,拍好的照片觸動心靈........^o^
老餅和餅嫂相簿
頭像
OldCake
掌櫃
掌櫃

Re: 肥佬黎好波

文章NetNetBoy » 2008-11-01, 10:30

:beer:
頭像
NetNetBoy
掌櫃
掌櫃

文章OldCake » 2008-11-01, 11:20

我一直以為我無錢買雷曼.......無直接俾這兄弟累........原來有.......... :banghead: :banghead: :banghead:

今年二月.........替客人出了好大批印刷樣辦.........一直無下文...... :banghead:

後來才知是雷曼兄弟的.............無得印......無錢收了....... :banghead: :banghead: :banghead:
D80 真係機動性强
拍靚的照片取悅眼晴,拍好的照片觸動心靈........^o^
老餅和餅嫂相簿
頭像
OldCake
掌櫃
掌櫃

文章香港至NET超人 » 2008-11-01, 11:25

全香港既強積金都因呢兩兄弟搞出來的股災, 大跌幾成, 就算係保本基金, 都輸晒手續費, 絕對唔保本.
商業上, 股災等如落大雪, 乜都停下來, 但物價無跌, 即係食都食窮.
我的腳架蝦兵蟹將, 輕輕鬆鬆廿年良伴:
G炭5+G5板, SLIK PRO4, M074+G5板, CT3371+G3板, G1227+M438, C297+G1270M, V640+PH273;
C127+G1板, 614CF+R25BH, TILTALL JUNIOR, M390套, M728套, 444SPOT套, 笨仔鴨腳, FLATBOY;
仲有後備: CAMBO BALL, FOBA MINI, G1270, G0板, M128, V51Q.........
頭像
香港至NET超人
企堂
企堂

文章OldCake » 2008-11-01, 11:42

以我做小生意而言........目前比沙示更難........ :banghead: :banghead: :banghead:

因當年生意差了..........成本也下降了.....

但目前是成本昇.......租金高.......人仔貴............ :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead:
D80 真係機動性强
老餅和餅嫂相簿
頭像
OldCake
掌櫃
掌櫃

文章進仔 » 2008-11-01, 13:01

:flower: 任由風雪加身,仍抱快樂的心

生活理應如是 :)
人不奢華,山景本無價。
頭像
進仔
秀才

文章neofung » 2008-11-01, 15:10

富豪的話,我諗除左傳聞既聰明仔,同搞到好多人雞毛鴨血既中信,其他都無乜實際傷勢.......
幾時都係下面d人辛苦 :roll:
頭像
neofung
員外
員外

文章香港至NET超人 » 2008-11-01, 15:56

neofung 寫:富豪的話,我諗除左傳聞既聰明仔,同搞到好多人雞毛鴨血既中信,其他都無乜實際傷勢.......
幾時都係下面d人辛苦 :roll:

我唔係咁睇, 好多有錢人, 就算火算甲萬, 都要燒幾十年先燒得晒, 表面上佢依然係富貴人家, 因為錢係永遠都洗唔到最後一蚊.
G炭5+G5板, SLIK PRO4, M074+G5板, CT3371+G3板, G1227+M438, C297+G1270M, V640+PH273;
C127+G1板, 614CF+R25BH, TILTALL JUNIOR, M390套, M728套, 444SPOT套, 笨仔鴨腳, FLATBOY;
仲有後備: CAMBO BALL, FOBA MINI, G1270, G0板, M128, V51Q.........
頭像
香港至NET超人
企堂
企堂

文章neofung » 2008-11-01, 16:11

就算幾有錢都好,唔小心打理一樣可以好快無晒。。。。

但富豪好少咁笨,就算喪賭,都只會盡量輸其他人既錢,叫股票基金。
普通小市民,只可以畀d錢佢點同你睹。。。
依家連局畀既強積金都幫你輸埋,無得頂,正。。。
頭像
neofung
員外
員外

文章OldCake » 2008-11-03, 09:48

香港至NET超人 寫:我唔係咁睇, 好多有錢人, 就算火算甲萬, 都要燒幾十年先燒得晒, 表面上佢依然係富貴人家, 因為錢係永遠都洗唔到最後一蚊.

老超.........我不才.........唔明你 up 乜? :banghead: :banghead: :banghead:
D80 真係機動性强
老餅和餅嫂相簿
頭像
OldCake
掌櫃
掌櫃

文章香港至NET超人 » 2008-11-03, 10:26

真正有錢人, 唔會只睇幾個月升跌, 錢多到洗唔晒, 跌市佢地可能仲開心, 因為又有平貨執, 今日又升7百點啦.
頭像
香港至NET超人
企堂
企堂

文章neofung » 2008-11-03, 15:31

輸左就話用公司股東錢買,贏左就靜靜雞無人知,好似中_咁,希望係我估錯啦。。。。
頭像
neofung
員外
員外

Re: 新聞、時事吹吹水

文章OldCake » 2008-12-04, 08:40

正苦的高官搞乜......... :banghead: :banghead: :banghead:

紅綠的收費對照表都敢出......... :banghead: :banghead: :banghead:

不過..........綠的大哥o甘玩法........市民又未必認同....... :oops:
D80 真係機動性强
老餅和餅嫂相簿
頭像
OldCake
掌櫃
掌櫃

文章hiker » 2008-12-04, 11:54

香港至NET超人 寫:真正有錢人, 唔會只睇幾個月升跌, 錢多到洗唔晒, 跌市佢地可能仲開心, 因為又有平貨執, 今日又升7百點啦.

Yes. :idea:

亂咁升之後無跌市,老美點搵錢丫... :mrgreen:

早排炒原料,貴到無眼睇,我一直都話實出大事,過晒火線,邊有承接力,全部都係數字遊戲,自己炒自己. :banghead:
人為善,福雖未至,禍已遠離.
人為惡,禍雖未至,福已遠離
頭像
hiker
企堂
企堂

Re: 新聞、時事吹吹水

文章香港至NET超人 » 2008-12-04, 20:49

果d久官正一白痴, 有咩理由批減價唔考慮競爭者, 而且呢d所謂競爭者仲係弱勢, 出唔到市區接送客, 死古古住d紅的截晒d花意, 批果d久官正式係香港負資產! :evil:
頭像
香港至NET超人
企堂
企堂

下一頁

回到 吹吹水

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員