開二廠

聊聊天、吹吹水、天南地北任您吹

版主: Paper, yoyo, joan

Re: 開二廠

文章香港至NET超人 » 2012-03-27, 10:26

搬親屋都唔見呢樣唔見果樣, 好似個單車泵咁, 搵勻都無,
於是死死地氣買返回, 點Q知一回到9樓細倉放低野, 就想
返起送到邊到, 一搵就搵到! 好彩買果個係細泵, 而用開果
個係平價大泵.

仲有個PREREAUX前置搵唔到, 不過絕對唔會買過一部, 因
為我舊屋仲有一套TECHNICS前後級同埋一部TECHNICS合
拚機, 佢地應該仲WORK, 睇來應該帶部合拚機去荃灣用,
開始頂唔順果幾十蚊既收音機的垃圾聲.

噚日終於來了個新雪櫃, 85升單門30吋高直冷果D, 原來都
幾省電, 75W而已, 牌子就渣囉(FORTRESS), 但呢幾年都用
過幾樣佢既產品又無穿無爛, 大哥誠係抵佢發, $10XX而已,
其他類似的都要$1K3以上, 而且相對於體積, 呢個設計算係
最好擺放物品.

個倉大至完成安裝, 係有兩排吊架無乜心機裝, 個廁所改洗
手盤位置及加熱水爐, 都唔係咁急, 有時間先至做. DIY係幾
好玩, 每次裝修都幾辛苦, 但都幾值得花錢花時間, 起碼出
版事務係未來10年都唔使再因貨倉問題而搬上搬落, 回想過
去10年出版生涯, 由無倉變成一個細倉, 又再租多一個細倉,
中間都好多次搬來搬去, 做生意無個自己舖真係幾麻煩, 而
家有埋個大倉就安樂晒.
我的腳架蝦兵蟹將, 輕輕鬆鬆廿年良伴:
G炭5+G5板, SLIK PRO4, M074+G5板, CT3371+G3板, G1227+M438, C297+G1270M, V640+PH273;
C127+G1板, 614CF+R25BH, TILTALL JUNIOR, M390套, M728套, 444SPOT套, 笨仔鴨腳, FLATBOY;
仲有後備: CAMBO BALL, FOBA MINI, G1270, G0板, M128, V51Q.........
頭像
香港至NET超人
企堂
企堂

文章OldCake » 2012-03-27, 10:46

幾時擺入伙酒,等我地賀下你 :beer: :flower: =D>
D80 真係機動性强
百尺竿頭仍需進、錦上何妨再添花
拍靚的照片取悅眼晴,拍好的照片觸動心靈........^o^
老餅和餅嫂相簿
頭像
OldCake
掌櫃
掌櫃

文章NetNetBoy » 2012-03-27, 12:47

:beer: :beer:

OldCake 寫:幾時擺入伙酒,等我地賀下你 :beer: :flower: =D>
頭像
NetNetBoy
掌櫃
掌櫃

文章Peter LO » 2012-03-27, 12:59

香港至NET超人 寫: 我覺得SLIDE始終會比黑白早走一步

老超,有遠見。 =D> =D>
日長似歲閒方覺,事大如山醉亦休。

Today's knowledge is tomorrow's belief ... and the day after, superstition .
頭像
Peter LO
小二
小二

文章肥肥 » 2012-03-27, 17:55

:beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
肥肥
員外
員外

文章123 » 2012-03-27, 21:29

NetNetBoy 寫::beer: :beer:

OldCake 寫:幾時擺入伙酒,等我地賀下你 :beer: :flower: =D>

:beer: :beer:
作者已死、讀者已死,境由心造、神與物遊!
求不得苦、放下自在...命犯...e悲.
頭像
掌櫃
掌櫃

文章小麥草 » 2012-03-28, 10:04

:beer: :beer: :flower:
拋開迷思,重新出發
數碼計畫再始動
頭像
小麥草
員外
員外

文章香港至NET超人 » 2012-03-28, 12:37

如果來緊星期日下午你地有時間, 可以上來玩下, 已備少量酒水. :twisted:
G炭5+G5板, SLIK PRO4, M074+G5板, CT3371+G3板, G1227+M438, C297+G1270M, V640+PH273;
C127+G1板, 614CF+R25BH, TILTALL JUNIOR, M390套, M728套, 444SPOT套, 笨仔鴨腳, FLATBOY;
仲有後備: CAMBO BALL, FOBA MINI, G1270, G0板, M128, V51Q.........
頭像
香港至NET超人
企堂
企堂

文章jae_fo » 2012-03-28, 14:21

香港至NET超人 寫:如果來緊星期日下午你地有時間, 可以上來玩下, 已備少量酒水. :twisted:

:beer: :beer: :beer:
Get the T5 in hand, feel so good!
頭像
jae_fo
員外
員外

文章香港至NET超人 » 2012-03-28, 16:42

個硬靶同白板位置都唔錯.

圖檔
頭像
香港至NET超人
企堂
企堂

文章NetNetBoy » 2012-03-28, 18:30

85L :mrgreen:

香港至NET超人 寫:如果來緊星期日下午你地有時間, 可以上來玩下, 已備少量酒水. :twisted:
頭像
NetNetBoy
掌櫃
掌櫃

文章kelvinzzz » 2012-03-28, 20:14

當日Peter解禁,少量酒肯定唔夠 :mrgreen:
頭像
kelvinzzz
客官
客官

文章香港至NET超人 » 2012-03-30, 13:23

多多都買得到, 福來村有華潤超市, 酒水櫃係冰凍埋都一樣價, 唔似7仔加兩蚊. :beer:
不過個85升係唔多夠位, 可能要入D罐裝, 買雪櫃果時無認真量過..... :banghead:
頭像
香港至NET超人
企堂
企堂

文章香港至NET超人 » 2012-04-03, 15:25

係唔係癲佐呢, 一個四度牆的吉屋, 由買入至今不足兩個月, 個經紀打來回我,
有冇與趣放, 話個價已經升了一成, 應該扣取洗費都賺十萬多, 仲講就是過年至
今都已經有十幾單買賣, 個市上緊去....云云.....

香港地做醫生都唔一定兩個月賺十萬, 點都有D人身成本, 放舊錢係銀行就更加
係一萬蚊息都唔知有冇, 香港核心價值就係抄抄賣賣? :banghead:
頭像
香港至NET超人
企堂
企堂

文章肥肥 » 2012-04-03, 18:48

香港至NET超人 寫:係唔係癲佐呢, 一個四度牆的吉屋, 由買入至今不足兩個月, 個經紀打來回我,
有冇與趣放, 話個價已經升了一成, 應該扣取洗費都賺十萬多, 仲講就是過年至
今都已經有十幾單買賣, 個市上緊去....云云.....

香港地做醫生都唔一定兩個月賺十萬, 點都有D人身成本, 放舊錢係銀行就更加
係一萬蚊息都唔知有冇, 香港核心價值就係抄抄賣賣? :banghead:

人家都冇預你係用家....

你又係既...炒炒吓...就唔使仗得咁辛苦(((逃))) :^o
肥肥
員外
員外

上一頁下一頁

回到 吹吹水

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員