錢七

聊聊天、吹吹水、天南地北任您吹

版主: Paper, yoyo, joan

Re: 錢七

文章mickey_mouse » 2012-11-09, 10:27

Peter, for darkroom stuffs, call me for what you are lacking of. No need to buy if I have.
The World is 3D, Why take only 2D photos?
B&W. 617, 612, 45, 69, 67, 66, 135, APS-C
頭像
mickey_mouse
小二
小二

文章Peter LO » 2012-11-09, 10:30

進仔、NetNet:
客氣無罪,笑死Jack Hui兄唔知點賠比Jack嫂。 :oops:
整好之後過來飲番杯啦。 :beer:

Jack兄:
請收PM。
日長似歲閒方覺,事大如山醉亦休。

Today's knowledge is tomorrow's belief ... and the day after, superstition .
頭像
Peter LO
小二
小二

文章Peter LO » 2012-11-09, 10:35

謝謝米奇。我會先去何文田舊屋找找,看看黑房用品還被丟剩多少。
最想找到那個三色安全燈--真係買都買唔番呀! :banghead:

Today's knowledge is tomorrow's belief ... and the day after, superstition .
頭像
Peter LO
小二
小二

文章進仔 » 2012-11-09, 11:32

Peter LO 寫:進仔、NetNet:
客氣無罪,笑死Jack Hui兄唔知點賠比Jack嫂。 :oops:
整好之後過來飲番杯啦。 :beer:

黑房架生小弟就幫唔到手,不過黃油一定無限量供應 :mrgreen:
人不奢華,山景本無價。
頭像
進仔
秀才

文章NetNetBoy » 2012-11-09, 11:45

我好似重有d 沖盆, 米奇係咪唔需要住?

不如放係Peter到先... 又好似重有幾包紙用的Fixer粉,沖紙粉都有.
:oops: 比丫媽pack左一大盒放上櫃頂... 我都唔記得有咩...
頭像
NetNetBoy
掌櫃
掌櫃

文章NetNetBoy » 2012-11-09, 11:47

:oops: 進仔.... 你部Rollei我重未換Viewer...

等我努力換左影返筒先得...
:oops: 沖有筒上年的未沖...
頭像
NetNetBoy
掌櫃
掌櫃

文章jack_hui » 2012-11-09, 11:50

Peter LO 寫:謝謝米奇。我會先去何文田舊屋找找,看看黑房用品還被丟剩多少。
最想找到那個三色安全燈--真係買都買唔番呀! :banghead:

三色安全燈係咪 Durst 個支??
圖檔
頭像
jack_hui
員外
員外

文章OldCake » 2012-11-09, 12:01

Peter......你肯收留就好了,我找找........有乜黑房野俾晒你 :oops:
D80 真係機動性强
百尺竿頭仍需進、錦上何妨再添花
拍靚的照片取悅眼晴,拍好的照片觸動心靈........^o^
老餅和餅嫂相簿
頭像
OldCake
掌櫃
掌櫃

文章進仔 » 2012-11-09, 12:23

NetNetBoy 寫::oops: 進仔.... 你部Rollei我重未換Viewer...

netnet, 不如下星期六拎出來,我幫你搞左佢丫 :wink:
人不奢華,山景本無價。
頭像
進仔
秀才

文章NetNetBoy » 2012-11-09, 12:42

:mrgreen: 等我這幾天試下有冇難度先... 最難等個女唔攪先可以取出來... 謝謝..
頭像
NetNetBoy
掌櫃
掌櫃

文章mickey_mouse » 2012-11-09, 13:10

NetNetBoy 寫:我好似重有d 沖盆, 米奇係咪唔需要住?

不如放係Peter到先... 又好似重有幾包紙用的Fixer粉,沖紙粉都有.
:oops: 比丫媽pack左一大盒放上櫃頂... 我都唔記得有咩...

Please give Peter la. Seems he have much a bigger darkroom than me.
The World is 3D, Why take only 2D photos?
B&W. 617, 612, 45, 69, 67, 66, 135, APS-C
頭像
mickey_mouse
小二
小二

文章Peter LO » 2012-11-09, 13:38

再謝各位,其實現在十劃只得一撇,早兩日打算入去量尺寸買地板卻被我弄壞了鎖,過兩天有空才入去再搞。

Jack兄:我那盞是大陸出品,深綠/深啡/紅三色,中僑國貨賣68元。 :oops:

頭像
Peter LO
小二
小二

文章NetNetBoy » 2012-11-14, 10:17

進仔... 我琴晚換.... 結果.... 爆玻璃... :oops:
都係要揾你幫手攪... 謝謝 :beer:

進仔 寫:
NetNetBoy 寫::oops: 進仔.... 你部Rollei我重未換Viewer...

netnet, 不如下星期六拎出來,我幫你搞左佢丫 :wink:
頭像
NetNetBoy
掌櫃
掌櫃

文章進仔 » 2012-11-14, 14:12

NetNetBoy 寫:進仔... 我琴晚換.... 結果.... 爆玻璃... :oops:
都係要揾你幫手攪... 謝謝 :beer:

進仔 寫:

冇問題 8) 星期六丫
人不奢華,山景本無價。
頭像
進仔
秀才

上一頁

回到 吹吹水

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員