為三十九對夫婦拍攝婚紗照

聊聊天、吹吹水、天南地北任您吹

版主: Paper, yoyo, joan

為三十九對夫婦拍攝婚紗照

文章OldCake » 2012-12-17, 11:36

昨天為三十九對夫婦拍攝婚紗照,時間緊逼,
每對只得兩三分鐘時間,只能流水式快拍,
但卻是我拍婚照此來感受最深的,我看到的是真摯感情
有一對公公婆婆,婆婆手腳都唔方便,公公好小心扶婆婆一步步行埋拍攝位,
我提議婆婆坐係到影,婆婆話想企,可影晒咁靚的婚紗
公公問我禮服和恤衫合襯嗎,話係借兒子的,我話好型啦
他們話好多謝我地同佢影相,可達成一個幾十年的夢想
另一位太太在拍照後分享感受,話結婚十多年,今天才有機會影婚紗照,
話覺得自己今日係一生中最靚的一天...........

除了影相,一樣有 march in 入禮堂,上台宣讀愛的承渃宣言等
頂...........有時都影到眼紅紅,未濕嘅... :oops:

影相對我們好易,但很多人係影婚照也只能是一個夢想
能將自己技能,協助一些人圓夢,我好開心丫 :flower:

D80 真係機動性强
百尺竿頭仍需進、錦上何妨再添花
拍靚的照片取悅眼晴,拍好的照片觸動心靈........^o^
老餅和餅嫂相簿
頭像
OldCake
掌櫃
掌櫃

Re: 為三十九對夫婦拍攝婚紗照

文章NetNetBoy » 2012-12-17, 15:12

:beer: :flower:
頭像
NetNetBoy
掌櫃
掌櫃

Re: 為三十九對夫婦拍攝婚紗照

文章kiev » 2012-12-17, 19:48

非常有意義 ! :beer:
. . .
頭像
kiev
小二