問紙

聊聊天、吹吹水、天南地北任您吹

版主: Paper, yoyo, joan

問紙

文章jae_fo » 2013-08-20, 01:40

餅哥,你係老行尊,應該可以解答我疑問。
話說我公司大部份文件都係用legal format, 但訂紙卻訂F4A,搞到同事印文件經常出問題,亦令printer耗損嚴重。聽聞這「傳統」已有多年,今年我接手搞電腦,想改善這個問題,最簡單直接就係改訂legal 紙,但書記一句「貴好多」就打發咗我,究竟係咪真係相差好遠?
Get the T5 in hand, feel so good!
頭像
jae_fo
員外
員外

Re: 問紙

文章OldCake » 2013-08-20, 17:49

係、因為不流行,紙行較少訂大紙用來開 F4

大多訂 A0 度,用來開 A4 :oops:
D80 真係機動性强
百尺竿頭仍需進、錦上何妨再添花
拍靚的照片取悅眼晴,拍好的照片觸動心靈........^o^
老餅和餅嫂相簿
頭像
OldCake
掌櫃
掌櫃

文章jae_fo » 2013-08-22, 06:31

唔該晒餅哥
Get the T5 in hand, feel so good!
頭像
jae_fo
員外
員外

文章香港至NET超人 » 2013-08-24, 15:33

LEGAL SIZE好怪唔在講, F4都分A、B、C, 完全唔知點發展出來.
現成一包包賣既都好少地方賣, 學校咁大量似乎有獨立供應商開好晒,
以學校用量, 平貴無理由差得遠, 我估都係D「小姐」懶得做TENDER既問題.
我的腳架蝦兵蟹將, 輕輕鬆鬆廿年良伴:
G炭5+G5板, SLIK PRO4, M074+G5板, CT3371+G3板, G1227+M438, C297+G1270M, V640+PH273;
C127+G1板, 614CF+R25BH, TILTALL JUNIOR, M390套, M728套, 444SPOT套, 笨仔鴨腳, FLATBOY;
仲有後備: CAMBO BALL, FOBA MINI, G1270, G0板, M128, V51Q.........
頭像
香港至NET超人
企堂
企堂

回到 吹吹水

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員